· 

Ttv De Sprint start met nederlaag in de landelijke 3e divisie

Voor team 1 van ttv De Sprint (Brielle) begon vrijdagavond het avontuur in de Landelijke 3e Divisie van de Nederlandse tafeltennisbond. Team 1 reisde met Sacha Ykema, Martijn Bekker en Wesley van der Hurk af naar Etten-Leur voor de ontmoeting met Tanaka 1. Een tegenstander die eveneens gepromoveerd is uit de hoogste afdelingsklasse. In dit geval de afdeling Zuidwest. Tanaka kwam achter de tafel met kopman Rob Verschuren, Erik Verhage en Johan Linders.

 

Kersvers De Sprint clubkampioen Wesley van der Hurk opende tegen Rob Verschuren. Hij opent goed en wint de eerste game met 12-10. De volgende twee games gingen naar Rob: 3-11, 13-15. In de 4e game kwam Wesley op een 9-3 voorsprong. De game leek binnen, maar Rob dacht daar duidelijk anders over en hij trok de game alsnog over de streep: 13-15. Tanaka op 1-0 voorsprong.

 

Martijn Bekker kwam daarna in actie tegen Erik Verhage. Na een koude start en moeizame overwinning in de eerste game (12-10), ging de wedstrijd vervolgens vrij eenvoudig naar Martijn: 11-5, 11-9. De team op gelijke hoogte: 1-1.

 

Kopman Sacha Ykema trof in de derde wedstrijd van de avond Johan Linders. Een speler met lange noppen op zijn tafeltennisbatje. Tegenstanders met dit materiaal zijn normaal gesproken geen probleem voor Sacha. En dat bleek ook vrijdagavond. Sacha liet met goed spel Johan kansloos en liet Johan alle hoeken van de tafeltennisarena zien. Het werd een eenvoudige 3-0 overwinning (12-10, 11-5, 11-5). De Sprint op voorsprong!

 

Wesley van der Hurk en Sacha Ykema speelden het dubbel tegen Rob Verschuren en Johan Linders. Dat werd een bittere pil. Het Brielse duo ging kansloos ten onder in de alles zeggende games 7-11, 4-11, 3-11. Beide teams weer op gelijke hoogte: 2-2

 

Wesley van der Hurk opent tegen Erik Verhage goed en komt op een 10-7 voorsprong in de eerste game. Ook nu kon Wesley die voorsprong niet vasthouden en liet de game uit zijn handen glippen: 11-13. In de rest van de wedstrijd speelde Wesley niet slecht, toonde vorm, maar liep telkens achter de feiten aan: 8-11, 11-7, 9-11. Jammer. Er had zeker meer ingezeten. Tanaka weer op voorsprong: 3-2.

 

De wedstrijd tussen beide kopmannen werd een mooi spektakel. Rob Verschuren en Sacha Ykema maakten er een mooi schouwspel van. Na verlies in de eerste game (9-11), nam Sacha een 2-1 gamevoorsprong (11-9, 11-7). Gaandeweg bleek Rob iets vaster in zijn spel en wist hij Sacha te verschalken: 7-11, 5-11. Tanaka bouwt de voorsprong uit: 4-2.

 

Aan Martijn Bekker de taak om de achterstand te verkleinen. Maar dat tegen noppenspeler Johan Linders?!? Geen eenvoudige klus voor Martijn. En dat bleek ook. Martijn wist na een 0-2 gameachterstand (8-11, 6-11) nog wel de derde game er uit te slepen (11-9), maar die opleving was van korte duur. Johan trok eenvoudig de wedstrijd naar zich toe: 11-5. Oei! De Sprint op 2-5 achterstand. Een tegenvaller!

 

Sacha Ykema wist in zijn laatste partij van de avond tegenstander Erik Verhage eenvoudig te bestrijden. Door goed serveerwerk en effectieve forehandballen was Erik in rap tempo aan de zegekar gebonden. Sacha won met 11-9, 11-6 en 11-4. De achterstand verkleind: 3-5.

 

Wesley van der Hurk sloot zijn wedstrijdavond af tegen Johan Linders. Noppen Johan is normaal gesproken geen probleem voor Wesley. Maar op deze avond waarop Wesley ondanks goed spel niet tot winst kwam, werd ook zijn laatste wedstrijd een desillusie. Over de volle lengte van een wedstrijd streden Johan en Wesley om de punten. Wesley kwam op voorsprong (11-9), liet Johan in zijn spel komen (6-11, 3-11) om in de vierde game de stand weer op gelijke hoogte te brengen: 11-9. De beslissende vijfde game ging gelijk op. Uiteindelijk was het Johan die het zegegebaar kon maken en de felicitaties in ontvangst mocht nemen: 13-15. Tussenstand 6-3 voor Tanaka. De winst voor de mannen uit Etten-Leur was binnen.

 

Het slotakkoord was voor Martijn Bekker en Rob Verschuren. Het werd geen echte wedstrijd. Martijn kwam er tegen Rob niet aan te pas en verloor verdiend in drie games: 5-11, 8-11, 8-11. Rob bracht de eindstand op 7-3 in Tanaka's voordeel.

 

De Sprint gaf goed partij, was niet elke wedstrijd even gelukkig, maar had graag meer overwinningen behaald dan de huidige drie van Sacha (2) en Martijn (1). Het was leuk om weer op dit niveau terug te zijn. Nog 9 wedstrijden te gaan. Al is de poule-indeling zwaar, het team zal alles uit de kast halen om ook in het najaar weer in de 3e divisie uit te komen. 

 

Rob Verschuren: 3 ; Johan Linders: 2 ; Erik Verhage: 1.

Wesley van der Hurk: 0 ; Martijn Bekker: 1 ; Sacha Ykema: 2.