· 

De voorbeschouwing op het mannen voetbal van zaterdag 25 januari

De winterstop zit erop. Het is tijd voor speelronde 13. Spijkenisse speelt haar 16e speelronde. 

 

In de hoofdklasse A ontvangt de nummer 9, met 23 punten, Smitshoek de nummer 15, met 13 punten, Spijkenisse. Spijkenisse gaat voor de 3e winst op rij vandaag. Na de 4-3 op Capelle en 1-0 op Rijnvogels zijn 's-Gravenzande en Rijsoord ook weer in het vizier en vandaag ruiken de groen-witten ook kansen bij het zorgloze Smitshoek. Kunnen de mannen vandaag weer de 3 punten pakken en nog wat stijgen op de ranglijst? Of moeten de mannen weer lange tijd wachten op winst? De wedstrijd in Barendrecht begint om 14:30. 

 

In de 1e klasse B staat de wedstrijd tussen de nummer 4 met 20 punten en de nummer 3 met 21 punten op het programma. Voorschoten '97 ontvangt Brielle. Brielle wil de 3e plek behouden en mogelijk nog de 2e of misschien de eerste plek. Voorschoten '97 wil vandaag de 3e plek van Brielle afpakken. Een zeer leuke en spannende pot voor beide ploegen. Brielle oefende de afgelopen weken tegen 2e klasser Nieuwenhoorn, 4-1 verlies, en tegen 2e klasser Alexandria '66, 1-1. Vandaag moet de koppen weer de goede kant op want vandaag staat weer een 1e klasse wedstrijd op het programma. 

 

In de 2e klasse D spelen de nummer 7 en 8 tegen elkaar, maar buiten die 2 hebben ook de nummer 5 en 6 17 punten op dit moment. Kan Rozenburg thuis tegen Spirit goed uit de startblokken komen of zakken de heren nog verder af op de ranglijst? De winst is belangrijk omdat de top van de middenmoot en de gevarenzone dicht op elkaar zitten. Vandaag om 14:30 uur trappen de mannen thuis af. Alles of niks om niet gelijk de gevarenzone te zien. 

 

In de 2e klasse E speelt de nummer 6 met 19 punten tegen de nummer 1 met 30 punten: De Meeuwen tegen Nieuwenhoorn. Daar waar Nieuwenhoorn gewoon verder wil gaan waar ze gestopt waren, winnen, wil De Meeuwen het graag nog spannend maken door Nieuwenhoorn te laten struikelen. Maar weet ook dat het een lastige klus wordt. Kan Nieuwenhoorn in de zelfde versnelling door gaan of was de winterstop een probleem? Om 14:30 uur trappen beide teams af in Zoutelande. 

 

In de 3e klasse hebben we de DERBY tussen Zuidland en Vierpolders, OVV tegen DVO '32, HBSS tegen Vlotbrug, Botlek tegen Rijnmond HS en Rhoon tegen GHVV '13. 

 

Zuidland tegen Vierpolders, de nummer 6 met 19 punten tegen de de nummer 14 met 4 punten. Daar waar Zuidland mee wil doen in de top, wil Vierpolders graag de gevarenzone verlaten. Wie pakt vandaag de volle buit? 

 

OVV tegen DVO '32, de nummer 7 met 18 punten tegen de nummer 4 met 21 punten. OVV kan vandaag in punten gelijk komen met DVO '32. Dan moet er wel gewonnen worden. Gaat dat OVV lukken of wordt het gat met de top groter en moeten ze op de middenmoot gaan concentreren? 

 

HBSS tegen Vlotbrug, de nummer 2 met 26 punten tegen de nummer 11 met 12 punten. Vlotbrug heeft vandaag een zware klus in Schiedam tegen het goed draaiend HBSS. Daar waar Vlotbrug de onderste streep wil vermijden, wil HBSS samen met CION en Kethel Spaland strijden voor het kampioenschap. Gaat Vlotbrug punten pakken in Schiedam of gaan ze met lege handen naar huis? 

 

Botlek tegen Rijnmond HS, de nummer 12 met 6 punten tegen de nummer 8 met 15 punten. Botlek heeft een zware taak want het gat is momenteel 6 punten tot boven de streep en in hun nek staat ook nog Vierpolders te blazen met 2 punten minder. Kunnen de mannen vandaag punten pakken tegen Rijnmond HS? 

 

Rhoon tegen GHVV '13, nummer 10 met 12 punten tegen de nummer 12 met 11 punten. GHVV '13 verloor vorige week tegen HBSS, al is dat tegen de huidige nummer 2. Tegen directe concurrent Rhoon moet er gewonnen worden om toch richting de middenmoot te gaan en de gevarenzone te verlaten. Lukt dit GHVV '13?

 

In de 4e klasse H hebben we de DERBY SCO '63 tegen Hekelingen, Goudswaardse Boys tegen Simonshaven en Abbenbroek is vrij. 

 

SCO '63 tegen Hekelingen, de nummer 5 met 18 punten tegen de nummer 2 met 25 punten. SCO '63 is zeer hard onderuit gegaan in de laatste weken en kan met 10 punten achter de nummer 1, GOZ, toch bijna het kampioenschap op haar buik schrijven. Hekelingen staat maar 3 punten achter op GOZ en wil vandaag winnen om de achtervolging op GOZ voort te zetten. Wie pakt de 3 punten en doet goede zaken? 

 

Goudswaardse Boys tegen Simonshaven, de nummer 11 met 10 punten tegen de nummer 12 met 6 punten. Simonshaven won vorige week verrassend van Zinkwegse Boys met 3-1. Vandaag willen de mannen gewoon weer verrassen en tegen Goudswaardse Boys zien ze zeker kansen.

 

In de 4e klasse I hebben we OFB tegen Rockanje Afgelast, FIOS tegen OHVV en Zwartewaal tegen DVV '09. 

 

OFB tegen Rockanje, de nummer 12 met 7 punten tegen nummer 2 met 24 punten. Rockanje kan vandaag bij OFB de eerste periodetitel pakken als OHVV verliest in Achthuizen. Op papier zal het tegen OFB niet lastig worden al kan OFB soms een taaie zijn. Kan Rockanje zelf de 3 punten pakken? En dan de koppositie en de eerste periodetitel pakken? 

 

FIOS tegen OHVV, de nummer 6 met 17 punten tegen de nummer 1 met 24 punten. OHVV wil vandaag winnen om de eerste periodetitel te pakken en de eerste plek behouden. Gaat dit de mannen uit Oudenhoorn lukken? 

 

Zwartewaal tegen DVV '09, de nummer 13 met 1 punt tegen de nummer 3 met 21 punten. Zwartewaal kan nog iets uit de competitie halen; dat is de 2e periodetitel. Dan moet er veel beter gespeeld worden dan nu. Gaat Zwartewaal de weg omhoog vinden?