· 

Dames BV Voorne winnen lastige uitwedstrijd

Op 25 januari namen de dames van Voorne het op tegen de nummer 4 van de ranglijst, BOB uit Oud- Beijerland.  De laatste jaren wint Voorne vaak van BOB, maar het zijn vaak spannende wedstrijden waarin veel gebeurt.

 

Deze keer viel de, goed aan de wedstrijd begonnen Rosa Hoogendijk al na 5 minuten uit met een vervelende enkelblessure. Daarnaast werd er de wedstrijd op een wat bijzondere manier geleid door de scheidsrechters. Van te voren hadden de dames afgesproken zich niet te laten provoceren en, op een paar situaties na, lukte dit best aardig. Vooral Miranda van de Panne-Stolk was regelmatig slachtoffer van verkeerde beslissingen, maar ondanks een snelle foutenlast, speelde ze de wedstrijd goed uit.

 

Het wedstrijdverloop 

Voorne startte met de inmiddels vertrouwde “man tot man” verdediging. Omdat dit niet fel genoeg gebeurde, kwam BOB in het begin van de wedstrijd gelijk op voorsprong. Voorne kwam al snel op gelijke hoogte en gaf steeds minder kansen weg . Ruststand 18-28. In de tweede helft liep Voorne al snel uit naar 18-34, maar steeds weer kwam de tegenstander terug tot 10 punten. Verder liet Voorne het niet komen en door de rust te bewaren en door goed te verdedigen wonnen de Briellenaren uiteindelijk nog makkelijk. Eindstand 33-43. Volgende wedstrijd is de derby tegen Hurricanes op 9 februari om 15.30 in Spijkenisse.