· 

Klinkende overwinning Spijkenisse.

Op 28 september van het afgelopen jaar behaalde Spijkenisse een afgetekende 0-3 overwinning tegen Rijsoord. Daarna werd het kommer en kwel. Tot de jaarwisseling.

 

Barendrecht - Vanaf de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft boekten de groen-witten twee overwinningen en gisteren werd de derde overwinning op rij toegevoegd. En hoe. Een onherkenbaar Spijkenisse kwam zelfverzekerd met zeer gedisciplineerd voetbal tot een 0-3 zege op middenmoter Smitshoek en heeft op de ranglijst de concurrentie weer in het vizier.

 

In de aanvangsfase bespeurden de mannen van trainer Peter Wubben direct dat het voorwaar geen gemakkelijke opgave zou worden en stelden zich daarop ook in. Het fysiek sterkere Smitshoek werd voetballend bestookt. Spijkenisse gooide technisch alles in de strijd en probeerde al combinerend duels te voorkomen.

 

Vooralsnog strandden de pogingen om gevaar te stichten doch in de elfde minuut zette Spijkenisse de Barendrechtse verdediging op het verkeerde been. Demi Gosepa zette een aanval op aan de linkerflank en betrok Marvin van der Pluijm bij zijn bedoelingen. De snelle Van der Pluijm liet de robuuste Rutger van der Kleij zijn hakken zien. Bij de achterlijn zette de linkeraanvaller de bal op maat voor waardoor de meegespurte Mark Schenk de bal ongehinderd binnen werkte: 0-1.

 

Smitshoek had even tijd nodig om die tegenslag te verwerken, maar hervond al snel zijn positieven. De Spijkenisser defensie met Michael Termijn als betrouwbaar sluitstuk stond echter zijn mannetje en loste alle zich opdoemende problemen voetballend op. Tijdens een van de snel opgezette counters kreeg Ryan Purvis een dikke kans op de marge te verdubbelen doch Purvis raakte de bal totaal verkeerd, zodat de bal ver over in plaats van in het doel belandde. Met de 0-1 ruststand bleven alle opties open.

 

Slordig

 

Na het wisselen van speelhelft speelde vooral Smitshoek slordiger waardoor het vloeiende uit de aanvallen wegebde. Spijkenisse kreeg meer vat op het spel van de tegenstander en haalde daarmee de angel uit menige aanval van de gastheer.

 

In de 55 ste minuut mocht Spijkenisse een hoekschop nemen waarmee Felino Jardim zich belastte. Hij zette de bal op maat voor. Het hoofd van Yassire Hamdani, die hoog in de lucht het kleinnood in het vijandelijke doel werkte: 0-2.

 

En, nog overheerste het onaangename gevoel dat de buit nog niet binnen was. De aanvallen van Smitshoek waren niet meer zo dwingend doch bleven gevaarlijk.

De vindingrijkheid van trainer Peter Wubben werd bovendien danig op de proef gesteld. Eerst moesten Glenn Rijsdijk en Demi Gosepa geblesseerd naar de kant en later gooide de moegestreden Ryan Purvis de handdoek. Met de actuele stand in het achterhoofd stuurde Wubben eerst Youri Verschoor en Robert Michilsen als vervangers binnen de lijnen en liet voor Purvis Marc Ripmeester in de Spijkenisser hoofdmacht debuteren.

 

En, evenals vorige week bleek Wubben de hand gelegd te hebben op een gouden wissel. 

De van SteDoCo overgekomen en bij zijn oude club Spijkenisse direct inzetbare aanvaller ging met de bal aan de voet aan de wandel van de linker- naar de rechterflank. De verdedigers van Smitshoek lieten hem ongemoeid en wachtten totdat hij de bal zou afspelen. In plaats daarvan boog Ritmeester zelf naar het doel en frommelde de bal achter de verbouwereerde doelman Stef Doedee. Na die 0-3 was de strijd gestreden en gooide Smitshoek de handdoek. Met luid gejuich werd de overwinning begroet, maar daarmee is de honger allerminst gestild. 

 

Smitshoek-Spijkenisse 0-3 (0-1). 11' Mark Schenk 0-1, 55' Yassire Hamdani 0-2, 81' Marc Ripmeester 0-3.

 

Smitshoek: Stef Doedee, Rutger van der Kleij, Leroy Resodihardjo (46' Bart Deprez), Vincent Verbond, Ray Kroon (77' Noah de Nijes), Joey Kleijn, Jochen van den Biggelaar, Pucho Recondie, Stefano Goncalves (69' Jurgen Reineta), Damon van den Oever, Patrick Drakpe.

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk (65' Robert Michilsen), Demi Gosepa (47' Youri Verschoor), Daan Bourgonje, Mark Schenk, Felino Jardim, Alessandro Franzoso, Marvin van der Pluijm, Ryan Purvis (78' Marc Ripmeester).

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Marcel Rouleveld uit Vinkeveen floot een goede wedstrijd en gaf een gele kaart aan trainer Peter Wubben van Spijkenisse

 

Man of the match: Daan Bourgonje

 

 

Aantal toeschouwers: 250