· 

VV Rockanje JO13/1 ruim langs de Jonge Spartaan

 

Wedstrijd 2 na de winterstop , en na de prima wedstrijd van vorige week thuis op de drenkeling vandaag naar Land van de haoge baomen  of te wel Flakkee, land van de hoge bomen , en dan niet naar de plaatselijke VV , maar naar de buren de knikkertuute of te wel Inwoners van Middelharnis  De Jonge Spartaan JO13-2 , De Jonge Spartaan geen onbekende voor Rockanje daar ze voor de winter nog uitkwamen in de 4e klasse in de poule van Rockanje JO13-2 , en daar ze 3e werden in deze competitie dus klasse omhoog naar de 3e klasse bij Rockanje JO13-1 in de poule , waar we spreken over land van de hoge bomen was dit niet echt het geval vandaag want om te zeggen De mossen valle doad van ’t dek of te wel Het is bloedheet buiten dat was met 2.5 graad rond het veld zeker niet het geval het was dus koud en guur. Maar als echte bikkels vandaag weer aantal met korte broek het veld in , wat een wilskracht.

 

Ik denk dat we vandaag als supporters dan ook echt verwend zijn met de term “VOETBAL PLEZIER , want eigenlijk is dit al het hele seizoen zo bij Rockanje JO13-1 maar vandaag was het echt genieten met vooral zeer goed combinatie spel , overnemen van plaatsen in het team en sublieme steekballen van vooral Hani in de 1e helft.  Bij het betreden van het veld zagen we toch we de uit gekluid gewassen tegenstander in het geval van Milan die kon soms 2x in de persoon van de tegenstander . Maar Rockanje JO13-1 schrikt daar tegenwoordig echt niet meer van en denken dan gelijk Doch ut nie of te wel daar hebben we een ander idee bij want met onze team spirit en wilskracht zijn we voor niemand bang want Hoage boamen vangen veul wind of te wel Hoge bomen vangen veel wind dus lange tegenstanders ook.

 

Rockanje JO13-1 wist vanaf de aftrap direct de wil op te leggen en ver van de eigen goal te voetballen en met wat er al geschreven is sublieme steekballen van Hani  messcherp door de verdediging heen van de Jonge Spartaan , de 1e echte kans was nog niet weggelegt voor Joevanni en was de keeper nog de winnaar , maar de volgende actie was het wel Joevanni die de goal wist te maken en de zeer verdiende 0-1 binnenschoot , direct weer de druk van Rockanje JO13-1 met prima voetbal verplaatsend over het hele veld , en viel de bal er dan toch doorheen stond daar altijd nog Silvijn om dit weer recht te breien , en zodoende  kreeg Jordy dus geen enkele bal in de 1e helft , de enige kans voor de tegenstander belande op de paal waar je dan kan zeggen prima op de paal gekeken Keeper. Rockanje voelde aan alles dat een grotere voorsprong met de rust mogelijk moest zijn en beloonde zich zelf dan ook met een prima voorzet van Zayd die eerst zijn tegenstander dol speelde op de achterlijn en prima Joevanni bediende en de 0-2 was er in die in het zogenoemde winkel kruis ging en de de ruststand van 0-2 , helaas raakte Joevanni wel licht geblesseerd , en was het dan in de rust ook druk puzzelen wie er in de spits moest 2e helft , en werd er dan ook geopperd bij een tussenstand van 0-6 Jordy in de spits te zetten dit hoorde de reporter bij gedurende 2e helft.

 

Na de rust een onveranderd Rockanje , de wissels daar gelaten , Joevanni en Leif naar de kant voor Floris en Lucas , Floris die na de deze wedstrijd nog even doorging naar de blauwkousen of te wel inwoners van Nieuwe Tonge om daar nog even Rockanje JO15-2 te helpen tegen de fusieclub Haereken an zea of te wel Herkingen welke of in Herkingen of in Nieuwe tonge hun wedstrijden spele en ook hier de punten meebracht terug naar de drenkeling . Terug naar de 2e helft op “SPARTACUS. En alles leek erop dat Rockanje de belofte wilde inlossen van de afspraak in de rust , en de 0-3 was er heel snel met een prima pegel in het kruis van het goal , nog was het niet klaar want de man van de steekpasjes speelde zich nu zelf vrij op zo’n 25 meter van de goal en haalde werkelijk verwoestend uit de keeper heeft alleen maar kunnen denken die bal gaat neffe of te wel naast maar niks was minder waar want ook Hani vond het winkelkruis en zo de 0-4 op de spreekwoordelijke borden , en wat viel na deze goal op de samenhorigheid van het team en met elkaar het doelpunt vieren wat een stelletje klasbakken zitten er in deze ploeg zeg een team wat zo vreselijk voor elkaar gaan , pure klasse. Rockanje bleef gaan en dachten Da kè je wel op je buuk schriêve.of  te wel schrijft het maar op je buik want wij willen werken aan ons doelpunten gemiddelde , de 0-5 was er 1 van in de catagorie eigen doelpunten maar deze goal moet toch echt op de naam van Milan want zijn actie aan de zijkant waar hij de boomlange verdediger dolde en hard voor de goal schoot was zelfs de andere verdediger met de lange benen te gortig en scoorde overgens wel een schitterënde goal alleen achter de eigen keeper.

 

De afspraak van in de rust lonkte en was daar de overtreding aan de linkerkant voor de goal , en was het de Xavi Alonso van het team die zich achter de bal zetten en met een werkelijk briljant harde lage bal was het Silvan die de 0-6 binnenschoot , en nu hoorde bij het vieren van het doelpunt Hani zeggen Jordy in de spits nu , maar Jordy wilde ook wel zijn doel schoon houden en de enige uitval van De Jonge Spartaan was het Jordy die dan toch een bal kreeg en deze dan ook netjes pakte. Het slot accoord was voor Hani die de 0-7 binnenschoot , en zonder dan andere tekort te gaan doen vond de reporter vandaag toch echt de man van de wedstrijd Hani. De reporter durft dan ook te zeggen dat dit Rockanje JO13-1 vandaag een stukje voetbal mentaliteit ,plezier en inzet heeft laten zien en wat vooral opvalt het teamgevoel laten klinken. Frits vandaag wederom bedankt voor het grensrechteren , en Remco bedankt dat je deze klasbakken wekelijks beter probeerd te maken , dan vergeten we ook de 12e man niet alle ouders weer bedankt voor jullie massale steun in de kou van Milderharnis.

 

Ondanks dat het pas de 2e wedstrijd is en deze toppers zeer goed gestart zijn na een op zijn minst net zo’n goede competitie voor de winterstop blijven we waken en gewoon het spel spelen waar jullie zo goed in zijn , en kunnen er wellicht nog hele leuke dingen gebeuren maar zullen er ook ongetwijfeld wedstrijden komen waar er tegen een zeper kan worden aangelopen , voorlopig entertainen jullie de mee gekomen ouders met prima voetbal waar het “VOETBAL PLEZIER “afdruipt.

 

Om dan maar in het flakkees te eindigen zullen sommige denken Die heiter een paer op't gors laopen. of te wel Die persoon is niet helemaal goed bij zijn hoofd om zo’n verslag te gaan schrijven maar soms moeten verslagen ook wel eens op een gekke maar leuke manier geschreven worden. En wens ik als ouder en als reporter een ieder een heel goed weekend.

 

De andere uitslagen vandaag na 2 speelrondes:

 

Datum

Thuisteam

Uitteam

Thuis

Uit

25-1-2020

v.v. Hekelingen JO13-2G

Brielle JO13-2

2

1

25-1-2020

SJO/ Korendijk JO13-1G

Hellevoetsluis JO13-1

2

1

25-1-2020

DVV09 JO13-1

SHO JO13-3

6

1

25-1-2020

Nieuwenhoorn JO13-2

Hellevoetsluis JO13-2

5

0