· 

ZKV 1 verliest met 13-15 van Good Luck 1

ZUIDLAND - Afgelopen zaterdagmiddag was het weer gezellig druk in sporthal De Drenkwaard. Het eerste team van de Slandse korfbalvereniging nam het op tegen het uit Middelharnis overgekomen Good Luck. In de competitie stonden beide teams gelijk, dus spanning en strijd was te verwachten.

 

Na een snel openingsdoelpunt, binnen tien seconden door Ramona Nieuwenhuizen, was de toon direct gezet. Niet lang hierna kreeg ZKV echter al een tegendoelpunt te verwerken, wat de stand gelijk maakte. Dit ging zo over en weer, tot Good Luck een klein gaatje wist te slaan met twee doelpunten voorsprong. Dit bleef zo tot de rust. En dus kon het team - o.l.v. Arie Muis (in de volksmond Aai Mus genoemd) - de kleedkamer opzoeken met een stand van 6-8 op het scorebord.


Na rust liet ZKV zien dat het echt niet onder hoeft te doen voor de formatie uit Menheerse en kwam het met prima aanvallend spel zelfs nog tot een voorsprong van 11-10. Ondertussen werden de duels feller en had de scheidsrechter zichtbaar moeite om de boel strak te leiden. Na de voorsprong van ZKV was het Good Luck dat weer langszij kwam en zelfs er overheen ging. Het slotdoelpunt van Jan van der Pols kwam te laat. En zo eindigde het in De Drenkwaard 13-15 in het voordeel van Good Luck. Het was een vermakelijke wedstrijd om te zien en het team heeft gestreden voor wat het waard was, maar het was helaas niet voldoende.

 

Arie Muis: "Het had zomaar de andere kant op kunnen vallen, en dan pak je hier gewoon de twee punten. Maar ik ben tevreden met het getoonde spel, op schotpercentage verlies je het." Volgende week wacht Luctor in Terneuzen. Of Stefan Knoester, goed afgelopen zaterdag voor drie doelpunten, dan ook mee kan doen is de vraag. Hij viel tijdens de wedstrijd geblesseerd uit.

 

Doelpuntenmakers: R. Nieuwenhuizen (5x) S. Knoester (3x) J. van der Pols (2x) A. Leensvaart, D. van Buuren & D. van der Pols (1x).