· 

Zilver en record aantal deelnemers Voorne Atletiek aan NK Jeugd

Nog niet eerder hadden acht atleten van Voorne Atletiek zich gekwalificeerd voor de CD spelen, het Nederlanse Kampioenschap Atletiek voor 12 tot 15 jarigen. Deze vonden traditiegetrouw plaats in sportarena Omnisport in Apeldoorn.

 

Zaterdag mochten Loïse, Zara, Mitchel en Ties hun onderdelen afwerken. Voor allemaal was dit hun eerste nationale optreden. Een mooie ervaring en ook best spannend. Op nagenoeg alle onderdelen werden persoonlijke records (PR) behaald. Zara liep een hele mooie 60 meter en stootte de kogel naar 8.23 meter. Mitchel kwam dicht in de buurt van zijn PR op de 60 meter horden en de 600 meter. Finaleplaatsen waren er op het verspringen voor Loïse (4.27 meter, PR) en Ties (4.61m) een mooie 6e plaats haalde.

 

Zondag waren Eva, Wesley, Anne en Aiden aan de beurt.
Voor Anne viel het resultaat op kogelstoten tegen, maar met 1.55 meter bij het hoogspringen (5e en PR) en een PR op verspringen, mag ze terugkijken op een geslaagde dag.
Het hoogspringen werd nog mooier met een zedse plaats voor Aiden en een zilveren medaille voor Wesley (1.70m PR)!
Bij het hordenlopen waren er liefst drie finale plaatsen! Aiden eindigde als zesde , Wesley als vierde en Eva als zevende.

 

 

Mooie resultaten van een leuke ploeg.

Voorne Atletiek is trots op haar Atleten.
Trainers natuurlijk ook bedankt voor jullie inzet.