· 

De Voorbeschouwing op het mannenvoetbal van Zaterdag 1 Februari

Competitie voetbal van zaterdag 1 februari 2020. Met vandaag de 17e speelronde voor Spijkenisse en de 14e speelronde voor de clubs in west 2 of zuid 1. 

 

Heren 

In de hoofdklasse A speelt Spijkenisse als de nummer 14 met 16 punten in Vlaardingen tegen de nr 7 met 25 punten Zwaluwen. Spijkenisse heeft de smaak te pakken door in de competitie 3 wedstrijden op rij met winst af te sluiten. Vandaag komt er ook nog een vleugje revanche bij, want thuis werd er met 0-1 verloren van de vogels uit Vlaardingen. De groen-witten weten dat het geen gemakkelijke klus wordt vandaag, maar goed elke wedstrijd begint met 0-0 en er kan van alles gebeuren. Op het Sportpark Zwaluwen beginnen de mannen om 14:30 uur. 

 

In de 1e klasse B speelt Brielle (dat met 22 punten op de gedeeld 3de plek staat) tegen de nummer 13 (met 10 punten) BVCB. Lang stond het 0-1 voor Brielle vorige week, maar in de negentigste minuut scoorde Voorschoten '97 toch de 1-1 binnen en moest Brielle 2 punten laten liggen in Voorschoten. Vandaag moet er gewonnen worden om in de top 5 te blijven, want de clubs liggen dichtbij elkaar en bij nog een misstap sta je ineens onder aan de middenmoot. Kan Brielle vandaag net zoals op bezoek, toen werd het 1-3, weer winnen van BVCB? Of verrast BVCB vandaag Brielle?

  

In de 2e klasse D speelt Rozenburg dat 9e staat met 17 punten, uit bij de nummer 13 met 11 punten De Zwerver. Rozenburg begon goed aan het seizoen maar zit nu in een vrije val. De nummer 5 staat maar 3 punten boven Rozenburg en de gevarenzone 1 punt onder Rozenburg. Alles is nog mogelijk voor Rozenburg als ze vandaag maar winnen. 

 

In de 2e klasse E hebben we Nieuwenhoorn tegen 's Heer Arendskerke en Yerseke tegen Hellevoetsluis. 

 

Nieuwenhoorn - 's Heer Arendskerke. De nummer 1 met 30 punten tegen de nummer 10 met 16 punten. Vorige week startte Nieuwenhoorn 2020 met een valse competitiestart en verloor het met 3-2 van De Meeuwen. Deze week willen ze zeker winnen, want de nummer 2 en de nummer 3 (Serooskerke en ST Oostkapelle/Domburg) spelen tegen elkaar in een Zeeuwse derby. Beide teams staan 3 en 4 punten achter op Nieuwenhoorn. Nieuwenhoorn speelde in de 3e speelronde ook tegen de gasten. Toen wonnen ze met 0-6.

 

Yerseke - Hellevoetsluis. De nummer 6 met 21 punten tegen de nummer 11 met 12 punten. Voor Hellevoetsluis is het de eerste competitie wedstrijd na de winterstop en het plan is simpel: punten pakken en zorgen dat de gevarenzone uit zicht raakt. Vandaag tegen Yerseke zal anders moeten dan thuis want toen werd het 1-4. Gaat het de mannen vandaag wel lukken en vinden zij de weg naar boven weer terug? 

 

In de 3e klasse D hebben we de DERBY's Vlotbrug tegen OVV en Vierpolders tegen Botlek. Ook spelen GHVV '13 tegen Kethel Spaland en VFC tegen Zuidland. 

 

Derby Vlotbrug - OVV. De nummer 11 met 13 punten tegen de nummer 7 met 18 punten. Vlotbrug wil graag nog jaartje langer in de 3e klasse blijven, maar ze moeten daar wel nog punten voor pakken. OVV heeft de plaats in de middenmoot goed vast, maar moet alleen uitkijken dat de gevarenzone niet te dicht bij komt. Want 7 punten verschil is niet ruim in deze klasse. Wie doet vandaag de beter zaken, Vlotbrug of OVV ?

 

Derby Vierpolders - Botlek. De nummer 13 en 14 met 7 punten. Beide clubs willen winnen om uit die gevarenzone te klimmen. De winnaar van vandaag kan een afstand van 3 punten nemen van de verliezer. Wie gaat vandaag meest profiteren in deze wedstrijd?

 

GHVV 13 - Kethel Spaland. De nummer 12 met 11 punten tegen de nummer 3 met 25 punten. Waar GHVV '13 met ander clubs van Voorne-Putten vecht tegen degradatie, strijdt Kethel Spaland in de top mee voor een mogelijk kampioenschap. GHVV '13 gaat vandaag een zware kluif krijgen. Wellicht kunnen ze iedereen verassen en de punten thuis houden.

 

VFC - Zuidland. De nummer 5 met 20 punten tegen de nummer 6 met 19 punten. Bij winst sluit Zuidland vandaag aan bij de top 5. Bij een verlies moeten ze meer naar beneden gaan kijken in plaats van naar boven. Voordeel is wel dat ze pas om 17:00 uur beginnen, dus men weet hoe er bij de andere wedstrijden is gespeeld en wat de nieuwe stand in deze klasse is. Kan Zuidland aansluiten bij de top 5 of niet? 

 

Al met al deze klasse is zeer spannend met 4 Voorne-Puttenclubs die strijden tegen degradatie. Wie zal de dans ontlopen? En wie niet? We hebben tot aan mei. Dus de weg is nog lang. 

 

In de 4e klasse H hebben we Hekelingen tegen ZBVH, Simonshaven tegen Excelsior Rotterdam en NBSVV tegen SCO '63.

 

Hekelingen - ZBVH. De nummer 2 met 25 punten tegen de nummer 6 met 20 punten; 6 punten tot aan GOZ en 5 punten tot ZBVH. Voor Hekelingen staat er veel op het spel. Bij winst blijven ze in de voetsporen van GOZ; bij verlies kruipen de achtervolgers dichterbij of voorbij. Kan Hekelingen vandaag goede zaken doen? Of laten ze net als vorige week, 1-0 verlies bij SCO '63, weer punten liggen?

 

NBSVV - SCO '63. De nummer 11 met 13 punten tegen de nummer 5 met 21 punten. SCO '63 won vorige week tegen de nummer 2 en lijkt toch weer mee te willen doen in race naar het kampioenschap. Al is de weg zeer lang en is er een gat van 10 punten. Maar alles is nog mogelijk. En een overwinning zou mooi mee genomen zijn.

 

Simonshaven - Excelsior Rotterdam. De nummer 12 met 6 punten tegen de nummer 8 met 16 punten. Excelsior kan zijn borst nat maken, want Simonshaven heeft al 2 keer gewonnen dit seizoen. Oké een daarvan was tegen Piershil, maar ook Zinkwegse Boys verloor en aantal keer waren de SVS-ers er dichtbij. Kan Simonshaven de 3e overwinning van dit seizoen binnen slepen vandaag? 

 

In de 4e klasse I hebben we Rockanje tegen Melissant, Herkingen '55 tegen Zwartewaal en OHVV tegen OFB. 

OHVV - OFB. De nummer 1 met 27 punten tegen de nummer 12 met 7 punten. OHVV werd vorige week periodekampioen, maar dat is nog niet voldoende. Het kampioenschap van de 4e klasse I is het volgende station als het aan OHVV ligt. Dan kan OHVV ook beginnen in de 3e klasse zaterdag.

 

Rockanje tegen Melissant. De nummer 3 met 22 punten tegen de nummer 11 met 11 punten. Rockanje zag vorige week haar wedstrijd afgelast worden bij OFB. Vandaag mogen ze weer spelen en nu tegen Melissant. Op eigen veld hopen de mannen van Rockanje de punten te behouden en zo met DVV '09 en OHVV mee te blijven doen om het kampioenschap.