· 

Klinkende overwinning VAT Mix 1

Op voorhand leken er wat problemen te komen voor het eerste MIX team van Van Amen volleybal. Door blessures van Robert en Dirk was het moeilijk om een volledig fit team samen te stellen. Gelukkig bood Harmen van der Kooij zich, na 1 wedstrijd inspelen bij mix 2, al aan om in te springen.

 

 

Omdat blessures altijd kunnen voorkomen maakte Jarno deze wedstrijd het kwartet vol. De dames waren met Sylvia, Myrthe, Leontine en Diana wel gewoon compleet. Maar gezien de eerste wedstrijd tegen Erasmus was het nu afwachten of de verwachtingen waargemaakt konden worden. 

 

Set 1 begon gedurfd met vaste kracht Gert-Jan samen met Leontine op de bank. Jarno en Floris op midden, Diana en Myrthe op buiten Sylvia als vaste spelverdeelster en Harmen op de diagonaal positie. Vanaf punt 2 dicteerde de thuisploeg echter het spel en liep rustig maar regelmatig uit van 7 5 via 11- 8 naar een mooie setwinst van 25 - 16. Vanaf alle posities aan het net werd er keurig gescoord en werd de verdediging van de Rotterdammers flink bestookt.

  

In Set 2 mocht Harmen even hongerig worden voor de rest van de wedstrijd. Leontine kwam op dia te staan, en Myrthe mocht haar plaats afstaan aan Jarno die naar buiten verhuisde om Gert-Jan op zijn favoriete midden plek te kunnen laten spelen.

 

Het leek een kopie te worden van set 1 tot de 15 punten werden gehaald. Erasmus 6 ging ineens scoren en bleef keurig bij tot 22 -22. Maar mede dankzij 2 gehaaide korte services van Harmen en meerdere mooie set ups van Sylvia werd ook deze set over de streep getrokken met 3 punten verschil. 25 - 22.

 

Diana en Floris mochten in set 3 de bank bezetten, Jarno mocht weer naar de missen positie. Harmen mocht zijn geluk op buiten gaan beproeven. De les van set 2 was goed binnen gekomen. Erasmus kon wel meekomen, maar niet voorkomen dat ze toch een groeiende achterstand moesten accepteren. Jarno speelde achterin een puike partij en de set werd vrij eenvoudig met 25 - 17 afgesloten. De winst was weer binnen. 

 

In de jacht op een 3e opeenvolgende titel en dus promotie wilde VAT de volle buit binnenslepen. Gert-Jan en Diana zaten op de bank en zo begon set 4. Erasmus 6 bleef knokken en het spel golfde op en meer met mooie rally’s,  blokkeringen   en verdedigende hoogstandjes aan beide kanten.

 

Bij 12 - 10 in het voordeel van de in het geel gestoken thuisploeg kwam de wissel van Diana voor Leontine. Multifunctionele Diana mocht de partij op diagonaal afmaken

 

Dat liet ze gelijk zien met een service beurt van 5 punten. Het gat was geslagen en de wedstrijd gespeeld. Het bleef enerverend, maar de zege was binnen, ook set 4 was voor de textieldrukkersformatie met 25 - 20. Kortom 4 punten erbij en fier op kop in de E-poule. Nu een maandje rust waarin rustig gekeken kan worden naar de uitslag van de komende twee wedstrijden tussen nr 2 Benevia en nr 3 Vovero.