· 

Arthur Dukker wint Bernisse'80 Open.

Arthur Dukker van TTV De Treffers Melissant heeft zaterdag 1 februari 2020 de Bernisse'80 Open gewonnen in Abbenbroek. Hij was in de finale te sterk voor clubgenoot Ron van der Weiden. De derde plaats was voor Klaas Grinwis, eveneens De Treffers M.

 

In de Middenpoule ging de overwinning naar thuisspeler Peter Koorneef (Bernisse'80). Peter versloeg John Kik (Bernisse'80). De derde plaats was in deze klasse voor Martin Vermeer van De Treffers M.

 

De verliezerspoule werd een overwinning voor Jeroen van Dijke (Yerseke) die in de finale Bert Brinkman (Hellevoets Effect) achter zich liet. De 3e prijs was hier voor Pieter van Voorden (Bernisse'80).

 

Het verslag van Cor Bal (Bernisse'80) leest u hieronder:

 

ARTHUR DUKKER  WINT BERNISSE’80 OPEN 2020

Zaterdag 1 februari organiseerde tafeltennisvereniging Bernisse’80 uit Abbenbroek het  Open toernooi waar verschillende verenigingen worden uitgenodigd nu waren o.a Tavenu, De Treffers, Hellevoets Effect en Yerseke. Afwezig waren door verschillende omstandigheden o.a titelverdediger Stephan Vreeman, oud club icoon Wilco Roobol (Pecos) Aron Rijsdorp (Pecos), Dick Struik (Hellevoets Effect), Gordon Finch (TOGB), Gerard Nollen (Bernisse’80) en Daan de Jonge (Bernisse’80). Door de afmeldingen waren er 22 spelers aanwezig met een groot middenklasse deelnemersveld.

 

De ochtend ronde was weer de plaatsingsronde. Hierbij waren enige verrassingen te noteren. Onder andere dat Dimitri Dongor (Hellevoets Effect), Joop van Loo, Remco Fintelman (Bernisse80) en Sylvan Naaktgeboren (Tavenu) de winnaarspoule haalden. De verliezerspoules waren goed verdeeld. In de ene poule was het onderling resultaat klein waardoor Edwin vd Zijde (Tavenu), Bert de Jong (De Meppers), Cor Bal (Bernisse’80) afvielen.

De 3e en 4e plaats een strijd tussen Pieter van Voorden (Bernisse80) en Karin van Toor (de Treffers) het werd een spannende wedstrijd met een overwinning voor Pieter van Voorden: 3-2.

De Finale ging tussen Bert Brinkman (Hellevoets Effect) en Youri van Dijken (Yerseke). Youri van Dijken pakte de spannende en mooie partij voor zijn rekening: 3-1.

 

De middenpoule was door het aantal deelnemers in de winnaarspoule opgenomen. Hierdoor werd meteen de eindstrijd gespeeld om het aantrekkelijk te houden.

De strijd om de 3e plaats ging tussen Joop van Loo en Martin Vermeer (de Treffers). Martin Vermeer pakte de partij met 3-2. De finale was een Bernisse'80 onderonsje: Peter Koornneef  tegen John Kik. Peter moest er hard voor vechten, maar won de partij met 3-2.

De winnaars poules waren goed bezet dit jaar. Het niveau was goed, ondanks de afwezige concurrenten toch leuke partijen, er moest echt voor gestreden worden.

De eerste halve finale ging tussen Klaas Grinwis (de Treffers) en Ron vd Weiden (de Treffers). Ron won met 3-1. De andere halve finale tussen Arthur Dukker (de Treffers) en Jan Flohil (de Treffers). Arthur won met 3-1.

De strijd voor de 3e plaats ging dus tussen Klaas en Jan. Klaas pakte de 3e plek: 3-2. De finale was een wedstrijd tussen de toppers van de Treffers die elkaars spel goed kenden. Arthur Dukker ging goed van start, Ron kwam nog terug, maar Arthur had de controle om de wedstrijd uit te spelen en te winnen met 3-1 (11-5, 11-5, 9-11, 11-9). Arthur Dukker  won hierdoor het toernooi en werd de nieuwe Bernisse’80 Open 2020  kampioen. Het was weer een geslaagd toernooi in het Dorpshuis te Abbenbroek.