· 

Mooie overwinning ttv De Sprint.

TTV De Sprint heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Avanti 3 goed hersteld van de openingsnederlaag tegen Tanaka in de 3e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie.

 

De Sprint kwam zaterdagmiddag met Demelsa Basie, Sacha Ykema en Wesley van der Hurk achter de wedstrijdtafel. Avanti 3 trad aan met David Saunders, Edu Lamtara en Bernou Wagenaar.

 

Wesley opende tegen David. Het werd een leuke, spannende wedstrijd die kersvers clubkampioen Wesley net naar zich toe trok: 11-9, 11-9, 11-9.

 

Sacha opende zijn middag tegen Edu Lamtara. Een speler met een vast spel en hoge ELO Rating. Op voorhand dus een lastige wedstrijd in het vooruitzicht. Sacha's sterke service en gevarieerde spel bleken deze middag onvoldoende om Edu te verschalken. Sacha verliest met 1-3.

 

Demelsa begint in de derde wedstrijd van de lange middag stroef tegen Bernou. Een speler die aanvallend spel afwisselt met verdedigend spel. Gaandeweg de wedstrijd wist Demelsa het spel naar zich toe te trekken. Ze houdt het initiatief en wint met 3-1. De Sprint op voorsprong.

 

Het ontwikkelde zich nóg mooier doordat Demelsa en Sacha er met sterk en tactisch spel het dubbel van David en Edu wonnen. Tussenstand: 3-1.

 

Sacha en David maakten er een mooie wedstrijd van. In vijf games sleepte Sacha de wedstrijd uit het vuur. Hij moest in de beslissende game zelfs een 1-5 achterstand ombuigfen om de game alsnog met 11-6 te winnen. Sacha: "Het was niet mijn beste wedstrijd vandaag. Ik heb wel eens beter gespeeld! Maar natuurlijk wel knap hoe ik de beslissende game omboog :-) ."

 

Wesley tegen verdediger Bernou. De vraag vooraf was: kan Wesley revanche op zichzelf nemen door na de nederlaag van vorige week tegen een verdediger, nu wel te winnen? Het antwoord kwam redelijk snel: nee! Wesley verloor van Bernou en de tussenstand kwam hiermede op 4-2 in Brielles voordeel. Alles nog in eigen hand!

 

Spelers en publiek keken vooraf met plezier uit naar de wedstrijd tussen de "toppers" Demelsa en Edu. Zouden beide spelers een leuke wedstrijd voorschotelen? Ja. Beide spelers streden voor wat ze waard waren. Edu won de 1e game waarin Demelsa ook zeker kansen op winst had. In game 2 speelde Edu echter foutloos en liet Demelsa kansloos. Game 3 wist Demelsa wel te pakken: 12-10. Zij zette het goede spel in game 4 voort, maar wist uiteindelijk de zege toch niet binnen te slepen. Verdiende winst voor kopman Edu. Stand: 4-3.

 

Sacha tegen Bernou. Normaal gesproken speelt Sacha goed tegen verdedigers. Dus kans om de voorsprong in de wedstrijd weer uit te breiden. Dat gebeurde ook al verslikte Sacha zich in de eerste game door er even te makkelijk over te denken. Uiteindelijk werd het 3-1 en De Sprint op een 5-3 voorsprong!

 

Demelsa heeft in de 9e wedstrijd van de middag totaal geen problemen met David en wint souverein met 3-1. De wedstrijdwinst voor De Sprint tegen Avanti is binnen: 6-3. Knap!!!

 

Zou Wesley in de slotpartij de Avantikopman Edu kunnen verslaan en van zijn 3e winstpartij af kunnen houden??? Bijna!!! Wesley speelde goed, maar kwam met het kleinst mogelijke verschil tekort tegen Edu: 9-11, 9-11, 12-14. De eindstand was daarmee bepaald op 6-4.

 

Een mooie zege na de verrassend grote nederlaag in de openingswedstrijd tegen Tanaka, vorige week. 

Volgende week zaterdag 8 februari om 14.00 uur weer een thuiswedstrijd in het eigen clubgebouw aan de Rik in Brielle. Tegenstander SVE 2 uit Utrecht is van een ander kaliber dan Avanti 3. We zijn benieuwd hoe de Briellenaren dan spelen op dit niveau.