· 

vv Spijkenisse dendert door naar de middenmoot.

Er schijnt momenteel geen maat te staan op de voetballers van Spijkenisse. De mannen van trainer Peter Wubben behaalden op het sportpark aan de Zwaluwenlaan een 2-3 overwinning op de plaatselijke trots en klimt na de vierde zege op rij van de voorlaatste plaats naar de veertiende stek en heeft de ploegen aan de onderkant van de middenmoot binnen handbereik.

 

Vlaardingen - Vlak voor het duel moest oefenmeester Peter Wubben nog een puzzel oplossen.  Demi Gosepa en Sander Barragan ontbraken op het appel vanwege een blessure en ook Glenn Rijsdijk haakte na de warming-up af. Hij had te veel hinder van de lies om te spelen. Voor Gosepa kwam Youri Verschoor binnen de lijnen, Yassire Hamdani schoof door naar de centrale verdediging en Robert Michilsen nam de positie van Hamdani voor zijn rekening. Puzzel opgelost, het spel kon beginnen.

 

Daarnaast begon Spijkenisse behoorlijk aanvallend aan het duel om de spelers in de nieuw samengestelde defensie aan elkaar te laten wennen. Het handelsmerk van de groen-witten, aanvallend en attractief voetbal spelen, kwam in de eerste helft van de eerste helft volledig tot zijn recht.

In de achtste minuut van het duel sleepte Spijkenisse een hoekschop uit het vuur en Felino Jardim stak zijn hand op, voordat hij de uitvoering voor zijn rekening nam. De mee ogerukte Yassire Hamdani stond op de juiste plek en kopte de bal onbedreigd en onhoudbaar tegen de touwen: 0-1.

 

Die vroege treffer gaf Spijkenisse vleugels en werkte verlammend op het spel van de Zwaluwen. Spijkenisse behield het initiatief en domineerde het duel. In de vijftiende minuut zagen de toeschouwers de herhaling van wat even te voren plaatsvond. Wederom zette Felino Jardim vanuit de rechterflank voor het doel. Doelman Marc van Spuiter bleef op de doellijn staan en de bal zeilde verder. En, wederom was het Yassire Hamdani die met zijn hoofd de balbaan onderbrak en de bal in het doel kopte: 0-2.

 

Op dat moment realiseerde Zwaluwen zich dat uit een ander vaatje moest worden getapt om Spijkenisse nog te kunnen bedwingen. De Vlaardingers schrokken wakker, namen het initiatief over in de wedstrijd en zochten vertwijfeld met meer offensieve acties naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de 25 ste minuut met behulp van Spijkenisse. Het leder kwam in een kluwe van spelers middels een ongelukkige aanraking door Youri Verschoor in eigen doel. Het werd voor Spijkenisse dat even gas terugnam nog erger. De gevaarlijkste Vlaardingse aanvaller Adair Veiga Lopes bracht de ploegen nog voor de rust op gelijke hoogte.

 

Identiteit behouden

 

Het attractieve duel begon na de thee dus van voren af aan. Spijkenisse deed geen concessies aan de groen-witte identiteit en koos wederom onverwijld voor de aanval. Tien minuten na de hervatting zocht Marvin van der Pluijm het avontuur en troefde op snelheid twee tegenstrever af. De aanvaller zag de meegelopen Mark Schenk uit een ooghoek en bediende de middenvelder op maat. Schenk bracht zijn ploeg weer op voorsprong: 2-3.

 

Zwaluwen probeerde nog wel het tij te keren doch de Spijkenisser defensie bleef met behulp van de terugzakken middenvelders waterdicht. De thuisclub dreigde zonder echt gevaarlijk te worden tegen een Spijkenisse dat immer voetballend naar oplossingen zocht en vond.

De veel meegereisde supporters werden op hun wenken bediend met de overwinning en koesteren de winst in de kantine en op de autoweg, waar enkele fans luid en duidelijk lieten horen dat hun Spijkenisse weer had gewonnen.

 

Zwaluwen-Spijkenisse 2-3 (2-2). 8' en 15' Yassire Hamdani 0-1 en 0:2, 25' Youri Verschoor e.d. 1-2, 42' Adair Veiga Lopes 2-2, 55' Mark Schenk 2:3.

 

Zwaluwen: Marc van Splunter, Mario Nijgh, Jim van Oeveren (78' Leroij Nijgh), Wembley Paulino Reyes (72' Moises Navarro), Michael Poepjes, Alexander Deetman, Gabriel Beichior (46' Marciano Homoet), Richie Basoski, Adair Veiga Lopes, Mario Slabberkoorn, Eric Fortes.  

 

Spijkenisse: Michael Termijn, Robert Michilsen, Anthony Bentem, Yassire Hamdani, Youri Verschoor, Felino Jardim, Mark Schenk, Daan Bourgonje, Alessandro Franzoso, Ryan Purvis (55' Marc Ripmeester), Marvin van der Pluijm (88' Michael van Dommelen).

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Gerbert Stegeman uit Rijssen hield de kaarten op zak, maar zag het niet altijd even scherp. Hij had best wel wat gele kaarten mogen uitdelen. 

 

Man of the match: Yassire Hamdani

 

 

Aantal toeschouwers: 250.