· 

BV Voorne M18 pakt opnieuw revanche

 

Afgelopen zaterdag 1 februari 2020 om 13:30 moesten de mannen van coach Mirjam Bakkes de uitwedstrijd spelen tegen Sparta Go in Dirksland. De thuiswedstrijd werd op 11 januari verloren met 4 punten verschil en daar wilde het team revanche opnemen. De afgelopen trainingen stonden in het teken van een sterke verdediging neer te zetten met vooral druk op de bal en het vertrouwen hebben in elkaar.

 

Voorne en Sparta Go gingen gelijk op in het aantal punten in de wedstrijd, na het eerste kwart stond het 11-13 voor Voorne. In het tweede kwart ging de defense steeds beter lopen en kwam er een kleine voorsprong van 19-25. De teams zijn sterk aan elkaar gewaagd, maar na de rust zorgde Maurice de Best samen met Niels v/ Merwe voor vele fastbreaks waar Voorne op een ruimere voorsprong kwam na het derde kwart, 29-43!

 

In de vierde periode kwam Sparta Go terug in de wedstrijd door een full court press verdediging op te zetten en daar raakte Voorne onnodig balverlies mee. Maar na diverse time-outs zorgde coach Mirjam voor rust in de wedstrijd en kwam Sparta Go ook nog in de problemen door te veel teamfouten. Hier profiteerde Voorne van.

 

Voorne wint de wedstrijd met 51-61 overtuigend! 

Met deze overwinning plaatst Voorne zich aan de top van de poule samen met DAS uit Delft.

De jongens spelen komende zondag 9 februari om 17 uur de volgende uitwedstrijd in Houten tegen Woodpeckers.