· 

Debuut bij Professionals voor Kevin Inkelaar.

Donderdag debuteert de 22 jarige Abbenbroeker Kevin Inkelaar in het Elite Profs wielerpeleton. Hij neemt samen met zijn Bahrain Mclarenploeggenoten Wout PoelsMatej Mohoric, Dylan Teuns, Iván García en de eveneens jonge, debuterende Scott Davies deel aan de Ronde van Valencia.

 

In de wedstrijd rijdt Kevin ineens in het peleton met o.a. Fabio Jakobsen, Yves Lampaert, Rémi Cavagna  (Deceuninck-Quick Step), Dylan GroenewegenJos van Emden (Jumbo–Visma)Philippe GilbertJohn Degenkolb (Lotto Soudal), Oliver NaesenTony Gallopin (AG2R La Mondiale), Ion IzagirreLuis León Sánchez (Astana Pro Team), Greg Van Avermaet, Matteo Trentin (CCC Team), Alejandro ValverdeMarc Soler, Dario Cataldo (Movistarteam), Michal Kwiatkowski, Filippo Ganna, Gianni Moscon, Jonathan Catroviejo (Team Ineos), Alexander KristoffDavid de la CruzJan Polanc, Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) om maar eens wat namen op de mooie deelnemerslijst te noemen.

 

De Ronde van Valencia start op woensdag 5 februari en finisht zondag 9 februari. Groenewegen heeft volop sprintkansen, terwijl de strijd om de eindzege zich toespitst op rit 2 en 4. Vooral die laatste mag er zijn, want die herbergt 2.884 hoogtemeters en een beest van een slotklim.

 

Etappeschema:

1. woensdag 5 februari Castellon-Villarreal 180 km vlak

2. donderdag 6 februari Torrent-Cullera 181 km heuvels

3. vrijdag 7 februari Orihuela-Torrevieja 175 km vlak

4. zaterdag 8 februari Calpe-Altea 156 km bergen

5. zondag 9 februari Paterna-Valencia 98 km vlak.