· 

Pech voor Hellevoets Effect 1 in duocompetitie.

Het was niet de avond van Hellevoets Effect in de duocompetitie. Alle drie de teams die maandag 3 februari in actie kwamen, leden een nederlaag.

 

Team 1 kwam in de 3e klasse B tegen Alexandria'66 6 voortvarend uit de startblokken. Onno Blok kende weinig moeite met Emma Mattheij (11-5, 11-6, 11-5) en Arno Ynzonides bond eenvoudig Barth van der Leck aan de zegekar (11-7, 11-5, 3-11, 11-3). 

 

In het dubbelspel begon het onheil voor Onno Blok. Hij won samen met Arno nog wel de eerste en derde game (11-8 en 11-9), maar was genoodzaakt de wedstrijd op te geven. Lichamelijk ongemak maakte verder spelen onverantwoord. Bij een 2-1 gamevoorsprong werd de wedstrijd opgegeven. 

 

Arno speelde nog wel tegen Emma Mattheij, maar kon de concentratie niet meer opbrengen om vol voor de winst te gaan: 9-11, 11-2, 7-11, 9-11.

 

Omdat Onno niet kon spelen tegen Barth, ging de winst reglementair naar de Rotterdammer. Zo kwam er na de 2-0 voorsprong toch nog een 2-3 eindstand op het formulier.   

In de 5e klasse B leed Hellevoets Effect 4 een 0-5 thuisnederlaag tegen Dordrecht 9. Was de tegenstander veel te sterk? Nee, dat niet. De onderlinge krachtverschillen waren klein, maar de wedstrijden gingen steeds de Dordse kant op. Rik Kooiman en Joost Voogt bleven daardoor op een hatelijke 0 staan. Ton Timmer en Arjan Hak verlieten na afloop met een brede glimlach de zaal...

In de 6e klasse A leed Hellevoets Effect 5 een verrassende derbynederlaag tegen De Sprint 6. De Briellenaren Peter Niemeijer en Arthur van Gemert sleepten er een 3-2 overwinning uit. Alleen Dimitri Dongor zorgde vrij eenvoudig voor twee punten in zijn enkelwedstrijden. De dubbelwinst ging verdiend mee naar Brielle. Ivo Kooijman speelde geen onverdienstelijke wedstrijd, maar moest zowel tegen Arthur als Peter met klein verschil de zege aan de tegenstander laten.