· 

Mitchel van Gastel trekt voetbalschoenen weer aan

Het had weinig gescheeld of hij had net als voormalige Spartanen en oud-ploeggenoten Kevin Strootman, Nick Viergever en Marten de Roon op het hoogste niveau zijn minuten gemaakt. Maar na zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen PSV in september 2010, raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Het zette uiteindelijk een streep door de rekening als het ging om zijn profcarrière. Ondanks die tegenslag en het uiteenspatten van zijn droom, heeft dat zijn zin en plezier in het spelletje niet doen verstommen.

Sterker nog, na 4 seizoenen niet als speler actief te zijn geweest om zijn trainerscarrière en het bedrijf Voetjebal Rijnmond verder van de grond te krijgen, gaan de voetbalschoenen juist weer aan. Tijd voor een comeback als actieve speler. En waar kan je dat nou beter doen dan bij je oude cluppie. Nergens natuurlijk. Vandaar dat Mitchel komend jaar er voor gaat om bij Nieuwenhoorn zijn carrière weer op te pakken. Een welkome ervaren kracht, al zal het wel even wennen worden na 4 seizoenen niet actief te zijn geweest. En daarom traint hij momenteel mee bij een club in Vlaardingen. Zodat hij zich in het komende seizoen voetbalfit kan melden bij de selectie van Ron van den Berg.

Mitchel speelde in de jeugd van Nieuwenhoorn alvorens hij werd weggeplukt door Sparta Rotterdam. Zoals gezegd zat hij dicht tegen het eerste elftal van de Kasteelheren aan, maar zat een blessure hem in de weg om echt door te stoten. Na nog een jaar bij Jong Sparta te hebben gespeeld, besloot hij terug te keren naar de club waar het allemaal begon. Nieuwenhoorn speelde toen nog in de Hoofdklasse van het zondagamateurvoetbal. En de energieke middenvelder was een lust voor het oog. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. BVV Barendrecht wist Mitchel te overtuigen om na een jaartje de zondag Hoofdklasse om te ruilen voor de Topklasse. Bij de roodwitte uit Barendrecht speelde Mitchel vervolgens 3,5 seizoen, waarna hij besloot te stoppen met voetbal als actief speler.

In de vier jaar die hij nu gestopt is, is Mitchel wel actief gebleven in de voetbalwereld. Zo is hij jeugdtrainer en hoofdopleidingen geweest bij Nieuwenhoorn, hoofdtrainer bij OHVV en vooral jeugdtrainer bij Sparta. Naast deze mooie trainersposities heeft hij samen met zijn vrouw Tessa een heel mooie bedrijf gestart dat uitgegroeid tot 1 van de grootste voetbalscholen van de regio, speciaal gericht op kinderen van 2 tot 5: Voetjebal. Met voetbal als uitgangspunt ontwikkelen kinderen door middel van spel en plezier hun motorische vaardigheden en lichamelijke coördinatie.

Nieuwenhoorn is als club hartstikke blij dat een man met zoveel ervaring weer terugkeert op de voetbalvelden en in het bijzonder bij ons. Succes Mitchel met het weer fit worden en hopelijk kun je snel weer van waarde zijn voor onze selectie.