· 

Debuut Kevin Inkelaar geeft vertrouwen.

5e etappe: Paterna-Valencia (97 km)

Fabio Jakobsen (Deceuninck Quickstep) heeft de laatste, korte etappe naar Valencia gewonnen door in de peletonsprint op indrukwekkende wijze Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) te verslaan. Derde werd John Degenkolb.

Kevin Inkelaar rolde achterin het peleton in dezelfde tijd als Fabio Jakobsen over de streep. Hij werd 102e. In het algemeen klassement werd Kevin 123e.

 

4e etappe: Calpe-Altea (167 km)

De Sloveen Tadej Pogacar van UAD Team Emirates heeft de 4e etappe gewonnen. Hij hield in de slotklim de Nederlander (en Kevin Inkelaars ploeggenoot) Wout Poels (Bahrain Mclaren) 6 seconden achter zich. Kevin kwam als 118e over de streep in Altea. De achterstand op de winnaar was 22 minuten en 8 seconden.

 

3e etappe: Orihuela-Torrevieja (168 km)

7 februari 2020.

De 3e etappe is gewonnen door Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Dylan won ook al de eerste etappe. Dylan Groenewegen verwees Fabio Jakobsen opnieuw naar de 2e plaats. Een mooie prestatie van de twee Nederlanders.

Een andere Nederlander, "onze" Kevin Inkelaar uit Abbenbroek, deed in de etappe weer goed werk voor de Bahrain Mclarenploeg en liet zich op het einde samen met zijn eveneens jonge ploeggenoot Scott Davies uitbollen om samen als 133e en 134e over de streep te bollen. Op 3 minuut 42 van landgenoot Groenewegen. Morgen mogen de renners weer aan de bak in een zware bergrit. En dat zal Kevin in ieder geval beter smaken.

 

2e etappe: Torrent-Cullera.

6 februari 2020.

De 2e etappe van Torrent naar Cullera (181 km) is gewonnen door de talentvolle Sloveen Tadej Pogacar van UAD Team Emirates. Hij versloeg in de korte slotklim Alexandro Valverde (Movistar) en Dylan Teuns (ploeggenoot Kevin Inkelaar bij Bahrain Mclaren). Wout Poels was de beste Nederlander op plek 18.

Kevin deed de hele etappe zoveel mogelijk werk voor het team en eindigde toch nog op de 96e plaats in de dagrangschikking. Op 5 min 10 van winnaar Pogacar.  

 

1e etappe: Castelló-Villa Real.

5 februari 2020.

Kevin Inkelaar (Bahrain Mclaren) heeft een mooi debuut gemaakt bij de professionele wielrenners. In de Ronde van Valencia eindigde de talentvolle Abbenbroeker vanmiddag in de eerste etappe Castelló-Villa Real (180 km) in het peleton en kwam 3 seconden na winnaar Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) over de finish. Tweede werd Nederlands Kampioen Fabio Jakobsen (Deceuninck Quickstep / een beetje van Zuidland). Kevin hield door deze prestatie veel renners achter zich.