· 

Het voetbaloverzicht van vandaag 8 februari 2020.

Het is zaterdag 8 februari 2020 de 18e speelronde voor vv Spijkenisse. De andere clubs spelen hun 15e speelronde.

 

In de Hoofdklasse A speelt Spijkenisse als de nummer 13 met 19 punten een thuiswedstrijd tegen de nummer 16 met 1 punt, Achilles '29. Dat ene punt is behaald door thuis Spijkenisse op 0-0 te houden. Dus voor Spijkenisse is het vandaag opletten. Achilles '29 vecht niet alleen een strijd op de groene mat uit, maar ook voor het behoud (= de toekomst) van de club. Die is namelijk is onzeker. Achilles'29 wil in Spijkenisse tegen de groen-witten graag weer minimaal 1 punt pakken. Dus Spijkenisse moet opletten dat zij vandaag niet struikelen tegen Achilles '29 en hun ongeslagen reeks onderbreken. Achilles verloor vorige week in de laatste minuut met 2-3 van lijstaanvoerder DHSC en Spijkenisse won zelf met 2-3 bij Zwaluwen.

 

In de 1e klasse B speelt vv Brielle (als de nummer 4 met 23 punten) thuis tegen de nummer 5 met 22 punten XerxesDZB. Drie keer 1-1 spelen en nog 4e staan is zeer knap, maar niet gewenst. Vandaag willen de mannen van Brielle weer eens winnen al zal dat een klus op zich worden, want XerxesDZB is geen onbekende van Brielle. Na 1 seizoen in de hoofdklasse zijn ze weer terug in de eerste klasse. De mannen uit Rotterdam zijn daar gekomen om met 3-0 te winnen van een gehavend team van Brielle in seizoen 2017/2018. Eerder dit seizoen 1-1 in Rotterdam en met veel teams dicht bij elkaar, is een winst vandaag zeker nodig. Gaan de mannen van Brielle de 3 punten thuis houden?

 

In de 2e klasse D speelt vv Rozenburg in Rotterdam tegen Alexanderia '66. Beide ploegen hebben samen met NSVV 17 punten en delen de 8e plek. Rozenburg moet nu gaan oppassen dat ze niet onder de streep komen, want nummer 13 De Zwerver staat maar 3 punten onder Rozenburg nadat ze vorige week met 2-1 wonnen van Rozenburg. Voor Rozenburg dus zaak om vandaag de 3 punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd in Rotterdam begint om 15:00 uur.

 

In de 2e klasse E speelt Arnemuiden tegen Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis treft Bruse Boys.

 

Nieuwenhoorn speelt als de lijstaanvoerder met 31 punten in en tegen de nummer 10 met 16 punten, Arnemuiden. Nieuwenhoorn heeft na de winterstop wat problemen. Hopelijk kunnen ze vandaag weer eens de 3 punten pakken en het gat met de nummer 2 en 3, Serooskerke en Oostkapelle, uitbreiden. Voordeel van het gelijkspel van vorige week is, dat de twee achtervolgers in een derby tegen elkaar ook niet verder kwamen dan 0-0. Kan Nieuwenhoorn de vorm weer terug vinden vandaag? Of gaan ze de koppositie verliezen?

 

Hellevoetsluis - Bruse Boys is de wedstrijd tussen de nummers 11 (12 punten) en 5 (24 punten). Het loopt niet bij Hellevoetsluis, want ook vorige week werd er weer verloren: 0-2 in en bij Yerseke. Vandaag zal het ook niet makkelijk worden, want de gasten staan in punten gelijk met Yerseke. Kan Hellevoetsluis iedereen verrassen en wel punten thuis houden?

 

In de 3e klasse D hebben we de derby Zuidland tegen Vlotbrug, Rhoon tegen Botlek, OVV tegen Rijnmond HS, GHVV '13 en VDL tegen Vierpolders.

 

Derby: Zuidland - Vlotbrug. De nummer 6 met 19 punten tegen de nummer 11 met 14 punten.

Vlotbrug pakt hier en daar ineens punten en lijkt zich uit de gevarenzone te vechten. Zuidland daarentegen staat op de 6e plek en kan via de 3e periode titel nog wel wat uit deze competitie halen. Tot die tijd is het zaak om wat punten te blijven sprokkelen, want anders zak je ineens in de gevarenzone.

 

Rhoon - Botlek: De nummer 9 met 15 punten tegen de nummer 14 met 7 punten. Botlek verloor vorige week met 3-0 van directe concurrent Vierpolders en staat nu op de degradatieplaats. Vandaag tegen de nummer 9 moet er gewonnen worden om niet te veel afstand te krijgen met andere ploegen. Gaat dit Botlek lukken?

 

OVV - Rijnmond HS: De nummer 7 en 8 met 19 punten. OVV kan alleen in de 3e periode nog wat uit dit seizoen halen. Tot die tijd punten blijven pakken want voor je het sta je onder de streep.

 

GHVV '13 - VFC: De nummer 12 met 12 punten tegen de nummer 5 met 23 punten. GHVV '13 staat onder de streep en moet punten pakken om boven de streep te komen gaat dat vandaag tegen VFC? Of gaan de heren weer punten verliezen vandaag?

 

VDL - Vierpolders: De nummer 10 met 14 punten tegen de nummer 13 met 10 punten. Vierpolders won vorige week van SC Botlek en heeft daarmee de laatste plaatst losgelaten, maar kan die ook weer zo terug krijgen; het gat met Botlek is maar 3 punten. Bij winst vandaag komen de mannen op 1 punt met VDL en dan is de streep van de gevarenzone toch zeer dichtbij. Gaat dit de mannen lukken of houdt VDL de punten thuis?

 

In de 4e klasse H hebben we derby SCO ''63 tegen Simonshaven, NBSVV tegen Hekelingen en Abbenbroek tegen Pernis.

 

Derby SCO '63-Simonshaven

SCO '63 pakt de punten en misschien kunnen ze weer meedoen om het kampioenschap. Ze moeten zich dan vandaag niet verslikken in Simonshaven dat dit jaar op 2 overwinningen staat en 1 verlies. Wat wordt het vandaag in Spijkenisse?

 

NBSVV - Hekelingen: De nummer 11 met 13 punten tegen de nummer 3 met 25 punten. Negen (9) punten is het gat met GOZ en dat is te overbruggen als GOZ punten laten liggen. Maar goed, aan de andere kant de 1e periode titel is ook binnen als GOZ kampioen wordt. Want dan krijgt de nummer 2 in de periode de titel en dat is Hekelingen. Wat kunnen de heren van Hekelingen vandaag doen?

 

Abbenbroek - Pernis: De nummer 9 met 15 punten tegen de nummer 7 met 22 punten. Daar waar Pernis graag weer naar de top wil kruipen, wil Abbenbroek gewoon winnen en proberen dichter bij de subtop te komen. Kan Abbenbroek dat of blijven ze in de onderste regio hangen?

 

In de 4e klasse 1 hebben we de derby Zwartewaal tegen Rockanje en Stellendam tegen OHVV.

 

Derby Zwartewaal - Rockanje: De nummer 13 met 1 punt tegen de nummer 3 met 25 punten. Daar waar Zwartewaal hoopt op het nieuwe seizoen, daar speelt Rockanje nog om het kampioenschap met DVV '09 en OHVV. Met 5 punten en 1 wedstrijd minder achter OHVV, is dus alles nog open in deze klasse. Kan Rockanje vandaag winnen en druk blijven zetten op OHVV?

 

Stellendam - OHVV: De nummer 10 met 15 punten en de nummer 1 met 30 punten. OHVV moet opletten, want met 2 ploegen in de achtervolging kunnen de mannen geen punten verspillen. Voor ze het weten pakt DVV '09 of Rockanje hun plaatst over en moeten de mannen zelf in achtervolging moeten gaan.

 

De dames gaan vandaag ook weer het veld op. Dit zijn de wedstrijden van vandaag.

 

In de 2e klasse B de wedstrijd RCL VR2 tegen Zuidland. Die ontmoeting begint om 11:00 uur. Het is de wedstrijd tussen nummer 8 (15 punten) en 10 (13 punten). Zuidland is het gevoel kwijt en wil weer eens winnen. Tegen de tegenstander van vandaag is dat extra belangrijk omdat de dames dan kunnen stijgen op de ranglijst. Gaat dit de dames lukken?

 

In de 4e klasse 1 hebben we om 11:00 uur Hekelingen tegen Zuidland VR3 en Rozenburg tegen Poortugaal. Rockanje en GHVV '13 zijn deze week vrij.

 

Hekelingen VR1- Zuidland VR3: De nummer 1 met 36 punten tegen de nummer 4 met 17 punten. Hekelingen heeft alles gewonnen en kan bijna de champagne gaan drinken. Die staat al weken koud. Zuidland VR3 moet nog aantal wedstrijden inhalen. In het gunstigste geval haalt het 12 punten. Zelfs dan is het gat nog 7 punten. Rozenburg staat nu 2e met 27 punten. Negen (9) punten achter Hekelingen. Wordt de wedstrijd tegen de dames van Zuidland Vr3 de 13e wedstrijd die de dames van Hekelingen winnen of zit er een verrassing in?

 

Rozenburg VR 1- Poortugaal VR 1: De nummer 2 met 27 punten tegen de nummer 3 met 22 punten. Rozenburg wil vandaag winnen tegen de nummer 3 en zo in het spoor blijven van Hekelingen. Ook mogen de dames nog 1 wedstrijd extra spelen, dus ze hopen zelf op goede resultaten en dat Hekelingen punten onderweg laat liggen.

 

In de 5e klasse 3 spelen om 14:30 uur Botlek en NSVV tegen elkaar. De nummer 9 met 12 punten tegen de nummer 6 met 16 punten. Botlek zit in de middenmoot en kan alleen nog voor persoonlijk succes gaan. Op 12 oktober werd het 4-4 in de heenwedstrijd. Wat wordt het vandaag? Weer een gelijkspel?