· 

Opnieuw zege ttv De Sprint 1 in 3e divisie Landelijke Competitie Tafeltennis.

Team 1 van tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle heeft vanmiddag een mooie overwinning behaald op SVE 2 uit Utrecht. De Utrechtenaren kwamen weliswaar met een invaller naar Brielle, maar de Briellenaren speelden een goede wedstrijd. Sacha Ykema bleef ongeslagen, Demelsa Basie won tweemaal en Martijn Bekker eenmaal. Ook het dubbelspel gaf winst voor De Sprint. Sacha en Martijn wonnen met 12-10 in de beslissende game.

Na drie wedstrijden staan er twee overwinningen genoteerd. Handhaving in de Landelijke 3e divisie is de doelstelling. Als dat doorgaat zoals in de eerste weken, is dit geen onmogelijke opdracht.

 

Speelster Demelsa Basie maakte voor ons onderstaand verslag:

 

Wedstrijd TTV De Sprint 1- SVE 2

Opstelling De Sprint: Martijn Bekker, Sacha Ykema en Demelsa Basie

Opstelling SVE: Rob Seldenrijk, Jan Mulder en Christiaan Witteveen (invaller SVE 4)

 

Sacha beet het spits af tegen Rob. Het was een wedstrijd tussen 2 spelers met een goede service en dit was goed te zien. Beide spelers scoorden veel punten op hun eigen service en de beslissing moest uiteindelijk in de vijfde game vallen. Het was een spannende wedstrijd waarin Sacha uiteindelijk met 13-11  aan het langste eind trok.

Sacha Ykema-Rob Seldenrijk: 7-11, 11-3, 6-11, 15-13, 13-11: 3-2. De Sprint op 1-0.

 

In de tweede wedstrijd van de dag speelde Martijn tegen Jan Mulder. Jan is een speler die met zowel backhand als forehand aanvalt. Martijn vocht voor wat hij waard was, maar moest Jan toch na 3 games feliciteren. 

Martijn Bekker-Jan Mulder: 3-11, 9-11, 3-11: 0-3. De stand was weer gelijk: 1-1.

 

Demelsa moest even op gang komen tegen Christiaan, maar won uiteindelijk vrij eenvoudig in 3 games. 

Demelsa Basie-Christiaan Witteveen: 11-7, 11-9, 11-8: 3-0. De Sprint weer op voorsprong, 2-1.

 

Net zoals vorige week traden Sacha en Demelsa aan in het dubbel, ditmaal tegen Rob en Jan. Het was een mooie wedstrijd waarbij er tactisch spel werd afgewisseld met mooie rally’s. De Sprint kwam op een 2-1 voorsprong in games, maar SVE kwam met 6-11 weer langszij. De laatste game was een spannende game, die Demelsa en Sacha met het kleinst mogelijke verschil in de vijfde game naar zich toe trokken. 

Sacha/Demelsa-Rob/Jan: 6-11, 13-11, 12-10, 6-11, 12-10: 3-2. Stand: 3-1.

 

Martijn kwam hierna op een 0-2 achterstand in games tegen Rob. Hij ging hierna tactischer en beter spelen en won de derde game. De vierde game had vele mooie punten waarbij beide spelers kansen hadden op gamewinst. Uiteindelijk won Rob de wedstrijd met 3-1.

Martijn Bekker-Rob Seldenrijk: 7-11, 5-11, 11-9, 13-15: 1-3.  Stand: 3-2.

 

In de zesde wedstrijd van de dag liep Christiaan voortdurend achter de feiten aan tegen Sacha en Sacha won deze wedstrijd dan ook eenvoudig. 

Sacha Ykema-Christiaan Witteveen: 11-5, 11-3, 11-2: 3-0. Stand: 4-2.

 

De wedstrijd tussen Demelsa en Jan was er een tussen twee aanvallende spelers. Demelsa speelde niet slecht en had bij momenten ook een voorsprong in de games, die door Jan steeds werd weggewerkt. Jan bleek in deze wedstrijd een stuk vaster in de langere rally’s en won uiteindelijk terecht met 3-0. 

Demelsa Basie-Jan Mulder: 8-11, 10-12, 9-11: 0-3. Stand 4-3.

 

Kon Martijn zijn eerste partij van de dag winnen tegen Christiaan? Het antwoord was ja. Hij speelde een goede wedstrijd en liet Christiaan kansloos. 

Martijn Bekker-Christiaan Witteveen: 11-5, 11-7, 11-5: 3-0. Stand 5-3.

 

Aan Demelsa de eer om De Sprint naar de overwinning te slaan tegen Rob. Demelsa verloor de 1e game kansloos. Daarna won ze de twee opeenvolgende games, door wat tactische aanpassingen, en Rob maakte zelf ook meer fouten. De laatste game was een spannende, die Demelsa in haar voordeel besliste. Het was niet de beste wedstrijd van Demelsa, maar het belangrijkste: de overwinning is binnen.

Demelsa Basie-Rob Seldenrijk: 6-11, 11-6, 11-6, 15-13: 3-1. De stand: 6-3.

 

 

De wedstrijd tussen Sacha en Jan was op papier een mooie wedstrijd en dit bleek in de praktijk ook zo te zijn. Zoals de hele avond al speelde Sacha ijzersterk. Mede door een goede service en harde aanvalsballen maakte hij het de kopman van SVE erg lastig. Jan was zeker niet kansloos, maar kwam in elke game net tekort en Sacha behield zijn ongeslagen status deze dag.

Sacha Ykema-Jan Mulder: 11-8, 11-9, 12-10: 3-0. Eindstand: 7-3.

 

 

Demelsa: “Ik denk dat 7-3 voor ons een hele goede uitslag is, die ik van tevoren niet had voorspeld. Ik denk dat het vandaag voor ons de goede kant opviel, zeker omdat we 2 wedstrijden in vijven met het kleinste verschil toch winnen. SVE had misschien recht op een punt meer, maar dat maakt de blijdschap voor ons niet minder. Deze uitslag biedt perspectief om ons te handhaven en voorlopig staan we op de derde plek, dus daar mogen we tevreden over zijn!”

 

De Sprint 1:

* Sacha Ykema 3-3

* Martijn Bekker 3-1

* Demelsa Basie 3-2

 

SVE 2:

* Rob Seldenrijk 3-1

* Jan Mulder 3-2

* Christiaan Witteveen 3-0