· 

Dansteam X Treme uit Nissewaard/ Spijkenisse wint Eerste Prijs in Tilburg

Tilburg - Dansteam X-treme uit Spijkenisse heeft zaterdag de eerste prijs gewonnen op het UDO Streetdance-event in de koepelhal in Tilburg. De dansers zijn daarmee in de running voor een plaats in de internationale finale.

 

Het team doet voor het eerst mee aan de internationale streetdancecompetitie. Vorig seizoen belandde het team in oude bezetting nog in de finale van danswedstrijd ‘Shell we dance.’ In navolging van het succes van zusterteam ‘the Big Bang’ is dit jaar gekozen in te zetten op internationale UDO-competitie. 

 

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was de eerste kans voor het nieuwe team om zich te meten met de concurrentie. Een eerste plaats is daarom een fantastische start van het wedstrijdseizoen. “Geweldig! De concurrentie was echt pittig, maar de kids hebben echt gevlamd!, ” aldus coach Kimberly Pikeur, die onlangs zelf een prijs voor coach van het jaar in ontvangst mocht nemen.

 

Naast X-treme deden afgelopen zaterdag ook verschillende leerlingen mee aan duo & solo streetdancebattles. Duo Daniela & Lisa won daarbij het zilver.