· 

NK Tegenwindfietsen vroegtijdig beëindigd.

Het NK Tegenwindfietsen is zondag voortijdig afgebroken. Het werd te gevaarlijk voor de vrachtwagens om de fietsen van de finish terug naar de start te brengen. Daardoor gingen de teamwedstrijden niet meer door.

Dit natuurlijk tot grote teleurstelling van de gereed staande teams.

 

Max de Jong was de allersnelste bij de mannen. Hij deed 20.00 minuten over de ruim acht kilometer. Bij de vrouwen werd de snelste tijd gereden door Lisa Scheenaard, 23.20 minuut.

 

Volgens de deelnemers die wel gestart zijn was het NK Tegenwindfietsen van dit jaar de zwaarste ooit. Ze moesten tegen een ruime windkracht 8 fietsen met daarbij windstoten van ruim boven de honderd kilometer per uur. Het was zondag de zesde keer dat het kampioenschap werd gehouden.