· 

Spivo Dames 1 onderuit.

ONVOLDOENDE VOOR SPIVO

 

Dit weekend noteerde Spivo een kansloze 0-4 nederlaag tegen HLB Van Daal/DS. Het spel was over de gehele wedstrijd onvoldoende en geen moment kon Spivo aanspraak maken op setwinst. Spivo gaat nu de voorjaarsbreak in en speelt pas op 7 maart de volgende wedstrijd.

 

Spivo ging op jacht om na twee nederlagen weer een overwinning te noteren. Afgelopen donderdag waren er op de training minder fitte dan zieken, zwakken en misselijken te vinden, maar vol goede moed begonnen Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte aan set 1 tegen HLB. De eerste passes waren goed, maar daarna kwam Spivo onder druk te staan. Met sterke services bracht Alicia haar ploeg weer op 4-4. Spivo oogde vervolgens met name onscherp in de rally. In het veld werd geen initiatief genomen en blokkerend/verdedigend liet Spivo vele steken vallen. Omdat HLB op die aspecten juist goed speelde, liep de achterstand snel op. Spivo probeerde met een dubbele wissel het tij te keren, maar het gat bleef lang zo’n zeven punten. Tegen het einde van de set vielen er meer en meer onnodige ballen, terwijl Spivo soms ook prachtige punten maakte. Tegen de foutenlast viel echter niet op te boksen en dus ging de set ruim verloren (14-25).

 

HLB had de betere start in set 2, maar Spivo kwam wel snel terug tot 5-6, op de service van Alicia. Sabine kwam een aantal keer scorend door, maar ook nu liet Spivo zich keer op keer verrassen in het veld. Onoplettendheid en onzorgvuldigheid wisselen elkaar af en Spivo kwam maar lastig langs de Brabantse blokkering. Daisy maakte als invaller nog een sterke serviceserie en Katja kende aanvallend een prima fase, waardoor Spivo terug kwam tot 16-21. Er werd overduidelijk meer energie in de wedstrijd gelegd, maar de inhaalrace kwam te laat (19-25).

 

De betere eindfase van set 2 nam Spivo mee in de derde. Alicia nam de eerste scores voor haar rekening en Sabine voerde de serviceopdrachten vlekkeloos uit, 4-0. Wederom werd de voorsprong te snel ingeleverd en HLB nam de leiding over. De passing kwam onder druk te staan en Spivo reageerde te laat op wat er gebeurde. Tot overmaat van ramp maakten de scheidsrechters vanaf dit moment ook steeds vaker beslissingen in het nadeel van Spivo. Zelfs zo onnavolgbaar, dat zelfs HLB vaak niet kon geloven wat voor punten zij van de arbitrage cadeau kregen. In de eindfase de set was Spivo, op een serie van Maaike na, onherkenbaar en ook deze set ging kansloos verloren (16-25).

 

De vierde set deed niet veel onder voor de voorgaande drie sets. Langzaam maar zeker kwam er een zekere berusting over de ploeg: het was overduidelijk niet de dag van Spivo en dat ging het ook deze set niet meer worden (15-25). Waar de voorgaande twee nederlagen zeker perspectief boden, was het deze keer niet om over naar huis te schrijven. Spivo zal zich moeten herpakken om na de wedstrijdvrije weekenden in februari weer goed voorbereid de strijd aan te gaan in maart.