· 

Donna Jansen maakt goede comeback in Wrexham.

Na veel blessureleed en een gedegen opbouw om weer wedstrijd klaar te zijn, reisde rolstoeltennisser Donna Jansen woensdag met trainer/coach Stefan Weeda naar Wales voor het ITF3 rolstoeltennistoernooi in Wrexham. Lees hier meer.

 

Donderdagochtend kwam Donna in de 1e ronde in actie tegen Valerie Fisher (Gbr) en won met 6-1, 6-0 en bereikte daarmee de 2e ronde. Daarin trof ze later op de dag de als 7e geplaatste Française Charlotte Famin. Helaas verloor Donna met 2-6, 3-6 tegen deze sterke speelster die vrijdag door winst op de als 1e geplaatste Zhenzhen Zhu (Chi) ook nog de halve finale bereikte. Daarin komt Charlotte uit tegen de Nederlandse Michaela Spaanstra die als 3e geplaatst is. Reactie Donna na afloop van de wedstrijd: Het was jammer dat ik tegen Famin er niet meer uitgehaald heb. Zelf creëerde ik heel veel kansen, elke game 30-0, 40-15 voor, maar moeite met afmaken helaas. Bij de afgedwongen ‘simpele’ balletjes maakte ik de fout en dan merk ik echt dat ik wedstrijdritme mis. Als ik de helft minder van die ballen mis, dan is het een hele andere wedstrijd. Dus veel positieve dingen, maar ook meer ritme op doen en lekker hard blijven trainen!"  

 

Met diezelfde Michaela Spaanstra komt Donna uit in het dubbeltoernooi. Het koppel is als 4e geplaatst en speelde vrijdag in de kwartfinale tegen Cornelia Oosthuizen (Gbr)/Louise Charlotte Willerslev-Olse (Den) en wonnen met 6-3, 6-2. Donna: "Dubbel was degelijk, niet bijzonder, maar gewoon een comfortabele winst. Vandaag stapje bij in de halve finale. Maar we werken goed samen en het loopt ook goed, dus we gaan er weer voor!" In de halve finale volgt nu vandaag het Chinees/Duitse koppel Jin Lian Huang/Katharina Kruger dat als 2e geplaatst is. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden. 

 

Update: zaterdag 19.30 uur.

 

Donna Jansen heeft zojuist met haar Nederlandse dubbelpartner Michaela Spaanstra (geen foto beschikbaar) de halve finale van het ITF3 toernooi in Wrexham verloren. Het als 4e geplaatste koppel verloor van de nummer 2 geplaatste speelsters Jin Lian Huang (China)/Katharina Kruger (Duitsland). Het werd in de late namiddag/vroege avond 5-7 en 3-6. Het was een prima partij en het samenspel met Michaela ging ook weer beter dan gisteren.
Al met al een mooie come back op de tour en met een positief gevoel weer verder.
 Nu maar hopen dat de vlucht naar huis zondag niet gecanceld wordt vanwege de storm Dennis.