· 

Ommekeer VV Spijkenisse al voor winterstop ingezet!

 

Wat een bijzondere ommekeer is er de afgelopen maanden aan de gang bij VV Spijkenisse 1. De ploeg van Hoofdtrainer Peter Wubben heeft zichzelf de afgelopen weken beloond en klom op van een zekere degradatieplaats (#15) naar de huidige, voorlopig veilige, twaalfde plaats.

 

Hierbij dient te worden aangetekend, dat de nummer 13, Capelle, één punt minder heeft, met een wedstrijd minder gespeeld. 

 

 

 

Volgens Peter Wubben is de inhaalslag al vóór de winterstop ingezet. Vanuit zijn visie, die van de vereniging en de technische staf, ontstond er toen al een andere ploeg. Bij ’s Gravenzande werd er op 23 november een belangrijk punt gepakt. De week erop, thuis tegen Duno, volgde er opnieuw een gelijkspel. Op 7 december was er een schlemielig verlies tegen Jodan Boys. (1-0) Op 14 december was er  eigenlijk al een soort van cruciale overwinning op Capelle. Na een bloedstollend spannende wedstrijd stond er uiteindelijk 4-3 op het scorebord en gingen de Groen Witten van Sportpark Jaap Riedijk toch iets vrolijker de winterstop in.

 

De wedstrijden voor de winterstop gaven al iets meer vertrouwen in de tweede seizoenshelft, maar er wacht nog een reuze karwei om handhaving in de gewilde Hoofdklasse te bewerkstelligen.

 

In de oefenwedstrijden en wedstrijden voor de beker zag de scheidend trainer/ coach de speelwijze en uitvoering van de oefenstof terug. 

 

Zoals eerder verteld zijn we aan het verjongen met de nodige spelers uit eigen jeugd. Dat heeft tijd nodig. Je ziet nu dat deze jonge jongens zich aardig hebben ontwikkeld en langzaamaan Hoofdklasse spelers worden. Dat gekoppeld aan goede inbreng van de aanwezige ervaring zorgt voor een hecht team. Dat tekende zich al af ruim voor de winterstop. Alleen moet je geduldig en koersvast blijven. Ook als t minder goed gaat. Het vertrouwen van het bestuur is er altijd geweest en dat draagt bij aan de benodigde rust voor ontwikkeling van spelers. Zo sprak voorzitter Richard Sitton eerder zijn absolute vertrouwen uit in vertrekkend trainer Wubben. Hij gaf zelfs aan bij eventuele verliespartijen niet te denken aan een eerder vertrek van de coach.

 

Die vastberadenheid heeft de vereniging geen windeieren gelegd en de weg omhoog werd na de winterstop opnieuw gevonden en hoe!? 

 

Op 18 januari werd er nipt van Rijnvogels gewonnen (1-0). In de week erop werd Smitshoek overtuigend met 0-3 verslagen. De eerste doelstelling, om één of meerdere ploegen onder Spijkenisse te positioneren, leek, onder meer door minder gunstige resultaten van ’s Gravenzande én Rijsoord, behaald. Na de winst bij Zwaluwen Vlaardingen (2-3) en de eclatante overwinning van 8-0 op Achilles’29, is de weg naar boven definitief ingezet. Spijkenisse doet, zelfs mee om de periodetitel. 

 

Peter Wubben geeft desondanks aan niet met de periode bezig te zijn. Want die telt namelijk niet als je bij de onderste vier eindigt, zegt hij. Daar wegkomen heeft onze absolute prioriteit!

 

Morgen, zaterdag 15 februari, speelt zijn ploeg, de zeer lastige uitwedstrijd tegen Sc Feyenoord, dat op de respectabele vierde plaats staat. Deze wedstrijd geldt voor Peter als een wedstrijd om punten te behalen voor handhaving in de spannende Hoofdklasse A. 

 

Ook deze wedstrijd is LIVE te beluisteren bij SportopVoornePutten Radio. Iedere zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur bij LINQ Media. Radio Sport op Voorne Putten is te ontvangen via de: 

* 105.1 FM regio Spijkenisse 

* 106.9 FM regio Hellevoetsluis en de 

* 105.9 op de kabel in heel Voorne Putten. 

Natuurlijk kan ook online geluisterd worden op de website van LINQ.