· 

Waterloo voor van Amen Mix 2 in Hoogvliet?

Met 8 teamleden kwam het 2e Mixed Team van Van Amen volleybal aan in Hoogvliet. Diana, Leontine, Myrthe en Sylvia werden bijgestaan door Stefan, Sander, Floris en Dirk.

 

Na het inspelen werd besloten dat de “ van Amen clan “ Dirk en Leontine op de bank zouden gaan beginnen. Set 1 liep niet volgens planning en er werd continue tegen een achterstand van 3 a 4 punten aangekeken. Passend werden er teveel fouten gemaakt en met ook nog  7 foutservices in 1 set, roep je de moeilijkheden over je af. Dat bleek ook wel, want Yum2 kreeg op 24 - 21 het eerste setpunt. Deze werd strijdlustig weggewerkt en Stefan bracht met een sterke servicebeurt de partijen op gelijke hoogte. Met Floris aan het net kreeg ook VAT een setpunt. Maar ook deze bleef in eerste instantie onbenut. Toch trokken de Hellevoeters met 27 - 29 de eerste set naar zich toe.

 

Set 2 kwam Leontine erin op de diagonaal positie en Dirk startte op buiten. De eerste set had duidelijk gemaakt wat er allemaal fout ging. Hierdoor ging de zwarte brigade extra geconcentreerd beginnen aan de tweede set.  Na een 1 - 2 voorsprong liep het team dankzij een goede servicebeurt van Sylvia en knappe aanvallen uit tot maar liefst 1 -12!

 

Zonder ook maar een moment nog in de problemen te komen eindigde set 2 in een duidelijke 22 25 overwinning. 

 

Uitblinkers en hoofdaanvallers Floris en Diana gingen eruit en set 3 werd weer een zenuwslopendere aangelegenheid. Passes kwamen niet aan, hierdoor ontstonden dus weinig echt goede aanvallen. Maar de bereidheid om te knokken hield de ploeg lang in de race voor setwinst. Uiteindelijk trok Yum verdiend aan het langste eind met 25 - 23. 

 

Wat nu te doen? Terug naar de opstelling van set 2 of gewoon door wisselen? Tenslotte spelen we allemaal voor ons plezier. Dus Sylvia en Sander eruit en alleskunner Diana er in als spelverdeelster. 

 

Helaas bleven de leesproblemen aanhouden en werd het voor Diana bijna onmogelijk een fatsoenlijke setup te geven. Als de pass wel goed was dan scoorde de VAT formatie wel. Maar dat gebeurde gewoon te weinig. Yum rook bloed en speelde een gedegen set. Die eer komt hen gewoon absoluut toe. Met de uitslag van 25 - 19 kon een ieder dan ook vrede hebben. 

 

De titelkansen van MIX 2 zijn helaas niet meer in eigen hand. Maar een eervolle 2e plaats zeker nog wel. Daar zal het zeefdrukkersteam de laatste 2 wedstrijden vol voor moeten gaan. Te beginnen op 11 maart in eigen hal tegen nr. 4 Volley2B 5.