· 

Het Heren- en Damesvoetbal van vandaag.

Het voetbal van zaterdag 15 februari 2020. Vv Spijkenisse speelt haar 19e speelronde; de andere clubs spelen hun 16e speelronde.

 

In de hoofdklasse A speelt Spijkenisse als de nummer 12 (22 punten) in Rotterdam tegen de nummer 4 Feyenoord (31 punten). Vv Spijkenisse boekte 5 overwinningen op rij en leidt de 2e periode. Wie had dat kunnen hopen bij de groen-witten? Nu is het wel zo dat Feyenoord nog 1 wedstrijd mag inhalen en drie punten achter staat deze periode (14 om 17). Ook DHSC, Sportlust '46 en ARC loeren op enkele punten afstand op een misstap van Spijkenisse. Dus een zeer belangrijke wedstrijd vandaag voor de Groen-Witten tegen een zeer goed spelend en veerkrachtig team. Vorige week won Spijkenisse met 8-0 van Achillis'29 en Feyenoord hield de titelkandidaat DHSC met een 2-2 in bedwang. De wedstrijd op Varkenoord begint om 15:00 uur en wie weet haalt Spijkenisse ook de periode titel.

 


In de 1e klasse B speelt Brielle als de nummer 4 (24 punten) uit bij de nummer 8 SHO (19 punten). SHO begon goed aan het seizoen, maar verloor de laatste 3 wedstrijden op rij. Waaronder de derby bij Heinenoord, afgelopen zaterdag: 0-3. Brielle kan zich bijna gaan kronen als “Koning 1-1” door 4 wedstrijden op rij met 1-1 af te sluiten.

Beide ploegen willen weer eens de 3 punten en zien tegen elkaar kansen. Wie van de 2 trekt aan het langste eind? Of gaat het weer 1-1 worden?

 

In Brielle werd het tussen beide teams 2-0 in een wedstrijd waar de teams zeer aan elkaar gewaagd waren.


In de 2e klasse D speelt Rozenburg vandaag als de nummer 7 (20 punten) thuis tegen de nummer 8 NSVV (18 punten). Daar was vorige week dan eindelijk de eerste overwinning sinds 23 november 2019. Rozenburg versloeg in Rotterdam Alexandria'66 met 1-0. Was dit het einde van de neerwaartse spiraal of was het een kleine pauze? Vandaag tegen NSVV, dat eerder met 1-3 werd verslagen, zal er weer gewonnen moeten worden om afstand te nemen van de concurrentie in de onderste regionen. Tussen Rozenburg dat 7e staat en de nummer 13 van de ranglijst Strijen, is maar een puntenverschil van 4. Wil Rozenburg zichzelf een dienst bewijzen, dan dient het te winnen van NSVV. En dat is gezien de uitwedstrijd niet onmogelijk.


In de 2e klasse E spelen Nieuwenhoorn tegen DBGC en FC Axel tegen Hellevoetsluis.

 

Nieuwenhoorn-DBGC is de wedstrijd tussen de nummer 1 (34 punten) en 12 (13 punten). Vorige week won Nieuwenhoorn weer eens en men hoopt dat de dieselmotor weer volledig draait. Uit werd tegen DBGC met 3-1 gewonnen. Bij winst kan Nieuwenhoorn met een goed gevoel de komende pauzeweken ingaan. Alhoewel, op 29 februari mogen de heren nog 3 punten ophalen bij Oostkapelle. Dan worden de laatste 17 minuten uitgespeeld van de 7 december 2019 gestaakte wedstrijd bij een stand van 4-1 in Nieuwenhoorns voordeel.

 

FC Axel-Hellevoetsluis is de wedstrijd tussen de nummer 13 (12 punten) tegen de nummer 11 (13 punten). Voor Hellevoetsluis is het er op of er onder in deze wedstrijd. Ze kunnen bij winst 4 punten los komen van FC Axel en mogelijk 3, als Nieuwenhoorn wint, van DBGC. Dan mogen de heren ook nog inhalen op 29 februari tegen Walcheren dat met 7 punten onderaan staat.

Hellevoetsluis weet dat het vandaag lastig gaat worden tegen FC Axel. Axel heeft in de winterstop versterking binnen gehaald en het team lijkt beter te spelen. Ze wonnen vorige week als eerste team dit seizoen van Oostkapelle.

 

In het verre Zeeuws-Vlaanderen, lokaal ook wel Zeeuws-Vlaonderen genoemd, zal het alles of niks zijn. FC Axel is met ruim anderhalf uur rijden de verste rit voor de heren dit seizoen. Gaat het Hellevoetsluis lukken om 3 punten meer naar huis te nemen?


In de 3e klasse D hebben we de derby Botlek tegen OVV, Vierpolders tegen Rhoon, DVO '32 tegen GHVV '13, FC Vlotbrug tegen Kethel Spaland en CION tegen Zuidland.

*Eerst even een zijnoot. Deze week werd bekend dat HBSS 5 punten aftrek kreeg en 10 wedstrijden moet overspelen. De stand van deze klasse dateert van donderdag 13 februari. Er kan in de tussentijd wat veranderd zijn. *

 

Derby: SC Botlek – OVV is de nummer 14 met 7 punten tegen de nummer 7 met 22 punten. Botlek staat onderaan op 4 punten achterstand op Vierpolders. Botlek moet nu alles op alles zetten om de laatste plaatst te verlaten. OVV daarentegen draait mee in de middenmoot en kan zich het beste klaar maken voor de strijd voor de laatste periode om zodoende nog wat uit dit seizoen te halen.

 

Vierpolders - Rhoon is de nummer 13 met 11 punten tegen de nummer 9 met 18 punten. Vierpolders lijkt de afgelopen weken de weg naar boven te vinden met 2 gelijkspelen en 1 maal winst. Kunnen ze vandaag tegen Rhoon weer punten pakken, om zo langzaam de gevarenzone te verlaten?

 

DVO '32 - GHVV '13 is de nummer 2 met 28 punten tegen de nummer 12 met 13 punten. GHVV '13 staat onder de gevarenstreep, maar kan met deze wedstrijd en de inhaalwedstrijd van volgende week naar de middenmoot werken. De klus is wel zwaar tegen de huidige nummer 2. Maar er zijn altijd kansen voor de heren.

 

FC Vlotbrug - Kethel Spaland: de nummer 11 met 14 punten tegen de nummer 3 met 26 punten. Vlotbrug heeft na de winterstop nog maar 2 wedstrijden gespeeld en daaruit 1 punt behaald. Als de heren zich willen handhaven in de 3e klasse, moeten ze wel punten pakken. Wat tegen Kethel Spaland lastig kan gaan worden. Dat team wil zo snel mogelijk weer naar de 2e klasse toe, al weten ze ook dat als CION kampioen wordt zij de eerste periode titel krijgen. Kan Vlotbrug vandaag thuis wat doen tegen Kethel Spaland? Of gaan ze weer punten laten liggen? 

 

CION – Zuidland: de nummer 1 met 38 punten tegen de nummer 6 met 22 punten. Zuidland wacht een zware taak vandaag. CION heeft nog maar 1 keer verloren en 2 keer gelijk gespeeld dit seizoen. Thuis werd het 1-3 tegen CION en in Vlaardingen is winnen iets wat Zuidland wil. Al is het om sportieve revanche.


In de 4e klasse H hebben we WCR tegen SCO '63, Simonshaven tegen ZBVH, Hekelingen tegen Goudswaardse Boys en om 15:00 Zinkwegse Boys tegen Abbenbroek.

 

WCR - SCO '63 is de nummer 2 met 29 punten tegen de nummer 4 met 24 punten. Vorige week verloren de mannen van Simonshaven en dat was even niet gepland. SCO'63 wil ongetwijfeld de 2e periodetitel grijpen is gaat vol voor de winst. Maar bij SCO’63 is alles mogelijk.

 

Simonshaven – ZBVH: de nummer 12 met 12 punten tegen de nummer 5 met 23 punten. Simonshaven is op dreef. Het won 2 wedstrijden op rij. Gaan ze vandaag voor drie-op-een-rij? ZBVH is gewaarschuwd, want wat de mannen van Simonshaven hebben gedronken in Torremolinos is voor ons een grote vraag, maar sinds het trainingskamp draait de ploeg goed en worden overwinningen binnen gehaald.

 

Hekelingen - Goudswaardse Boys is de wedstrijd tussen de nummers 3 (28 punten) en 8 (16 punten). Hekelingen heeft een achterstand van 7 punten op koploper GOZ. Nieuw puntenverlies is onwenselijk als het nog in het kampioenschap gelooft. Kan Hekelingen vandaag zelf winnen en ziet het nummer 2 WCR struikelen?

 

Zinkwegse Boys - Abbenbroek is de confrontatie tussen de nummers 6 (met 23 punten) en 10 (met 16 punten). Abbenbroek doet wat het moet doen. Weet zo nu en dan een wedstrijd winnend mee te pakken en wil nog stijgen op de ranglijst. Kan het vandaag winnen van de nummer 6? De wedstrijd begint om 15:00 uur.

 

In de 4e klasse 1 hebben we de derby OHVV tegen Zwartewaal en Rockanje tegen NTVV.

 

Derby OHVV – Zwartewaal: de nummer 1 met 33 punten tegen de nummer 13 met 1 punt. OHVV pakte vorige week de punten om DVV'09 en Rockanje voor te blijven. Zwartewaal verloor haar wedstrijd weer 0-4 van Rockanje. Zal OHVV gewoon haar plicht doen of laat het zich verrassen door Zwartewaal? 

 

Rockanje - NTVV is de nummer 3 met 28 punten tegen de nummer 4 met 23 punten. Rockanje wil gewoon winnen vandaag. Het heeft 5 punten achterstand op OHVV, maar volgende week nog de inhaalwedstrijd tegen OFB te goed. Door winst blijft de druk op OHVV. Uit bij NTVV werd het 1-1. Dus het zal geen gemakkelijke klus worden vanmiddag voor Rockanje. Maar de bal is rond; alles is mogelijk.


Damesvoetbal

In de 4e klasse 1 maar 1 wedstrijd deze week. Uit de 12e ronde wordt de Zuidland VR3-GHVV '13 ingehaald. De dames starten om 11:30 uur. Het is de wedstrijd tussen de nummer 4 met 18 punten en de nummer 7 met 9 punten. Beide teams hebben nog maar 9 wedstrijden gespeeld dit seizoen. GHVV '13 wil vandaag winnen om mee te blijven doen in de middenmoot en wil de onderste regionen verlaten. Kan dat tegen Zuidland VR3?

 

In de 5e klasse 3 speelt Zuidland VR5 tegen SC Botlek. De nummer 9 met 11 punten en de nummer 8 met 12 punten. Botlek moet winnen willen ze niet achterop raken bij Zuidland VR5 dat nog een aantal wedstrijden te goed heeft. Botlek staat zelf met 1 wedstrijd minder 7 punten achter Zuidland VR4. Wat kan Botlek vandaag doen in Zuidland?