· 

Overzicht zaterdagvoetbal 15 februari 2020.

Weer een mooi en vol voetbalprogramma bij de Heren op zaterdag 15 februari 2020. Bij de Dames slechts twee wedstrijden.

 

Er kwam een einde aan de zegereeks van vv Spijkenisse. Het team verloor in de Hoofdklasse A in Rotterdam verdiend van Feyenoord SC: 0-3. We deden live verslag in ons radioprogramma Sport op Voorne Putten. Met dank aan Piet van Dijk.

Lees hier het verenigingsverslag.

 

In de 1e klasse B kwam vv Brielle bij SHO niet tot winst. Het werd in de Hoekse Waard 0-0 bij het lager geklasseerde SHO. Het betekende het vijfde gelijke spel op rij voor de Briellenaren. Dankzij Edwin Wingelaar waren wij daar een aantal keer live bij. Lees hier het verenigingsverslag.

 

vv Rozenburg bewees zichzelf in de 2e klasse D een slechte dienst door in eigen huis van NSVV te verliezen: 1-3. Het is dringen in de onderste regionen. Elk punt is belangrijk. Daarom komt deze nederlaag op een ongepast moment. Lees hier het verenigingsverslag. 

 

In de 2e klasse E behaalde vv Nieuwenhoorn een benauwde thuisoverwinning tegen het laag geklasseerde DBGC. Pas in de laatste minuten kwamen de Nieuwenhoornspelers tot winst: 2-0. Sport op Voorne Putten was er dankzij Patrick Buys live bij in de radio uitzending. Bekijk hier de foto's van Bert Spits. Lees hier het verenigingsverslag. In het verre Axel sleepte vv Hellevoetsluis een gelijkspel uit de wedstrijd tegen Axel FC: 1-1. Lees hier het verenigingsverslag.  

 

In de 3e klasse D eindigde de derby tussen Botlek SC en OVV in 1-2. De situatie van Botlek wordt steeds nijpender. Hoe het tij te keren, hopen we volgende week zaterdag in de uitzending te horen van voorzitter Marco van Putten die deze keer goed live verslag deed van de wedstrijd.

Vv Zuidland leed een 0-2 nederlaag bij koploper CION. Vlotbrug FC kwam thuis niet in de punten tegen Kethel Spaland en verloor: 0-2. GHVV'13 haalde een mooi gelijkspel uit de strijd bij en met de nummer 2 DVO'32: 1-1 (Lees hier het verenigingsverslag). Vv Vierpolders haakte niet aan en verloor in eigen huis van Rhoon: 0-2. Lees hier het verenigingsverslag.

 

In de 4e klasse H won subtopper Hekelingen de thuiswedstrijd tegen Goudsewaardse Boys met 2-1. De concurrenten SCO'63 en WCR speelden in een onderlinge confrontatie met 2-2 gelijk. Vv Abbenbroek kon geen punten sprokkelen bij Zinkwegse Boys. Het team kreeg behoorlijk op de broek: 0-4. Klik hier voor de fotoreportage van Ruud Vermeer. Simonshaven tenslotte behaalde géén drie-op-een-rij. Na twee overwinningen leed het zaterdag een 0-1 thuisnederlaag tegen ZBVH.

 

Koploper OHVV verpletterde in de 4e klasse I hekkensluiter vv Zwartewaal. Het klassenverschil was volgens onze live commentator Leen Looij (Radio Sport op Voorne Putten) enorm. De mannen uit Oudenhoorn wonnen met maar liefst 7-0. In diezelfde klasse won vv Rockanje met 3-0 van NTTV en behoudt de vijf punten achterstand op leider OHVV. 

 

In het Damesvoetbal was vv Zuidland VR 1 vrij. Dat gold niet voor de teams 3 en 5. Die ontvingen thuis GHVV'13 (4e klasse 1) en Botlek SC (5e klasse 3). Het werd 4-0, respectievelijk 2-0 voor de Zuidlandse dames.