· 

Roeien met de riemen voor VAT Heren 1

Een wedstrijd op zaterdag aan het einde van de middag, het begin van de avond, is voor de heren van VAT niet de fijnste avond. Maar met wat pijn en moeite kregen we toch een vijftal mannen aan de start en in de basis van het veld. Uiteraard was vaste spelverdeelster Sylvia ook aanwezig en versterkte ze het ingespeelde mannen team.

 

  

Het complete team moest het met deze zes sterkhouders doen in de pot tegen Bernisse’80. Helaas kampt Dirk nog steeds met een niet geheel fitte knie. Dit zou een probleem kunnen worden. Uit voorzorg had steunpilaar Diana van de mix , plaatsgenomen op de bank om eventuele tegenslagen op te vangen. De eerste set begon enerverend en energiek, met lange rally's en mooie punten van zowel VAT als de vrij jonge ploeg van thuisploeg Bernisse. Zorgvuldig en tactisch spelend, nam de bezoekende ploeg een voorsprong en besliste de eerste set met 16 - 25. Een mooi begin van Dirk, Gert-Jan, Jarno, Robert, Stan en Sylvia. 

 

Omdat Van Amen een vriendenploeg is en vast van plan is dit te blijven, ging Dick gewillig (ook wel een beetje ingegeven door de blessure) in de tweede set op de bak zitten en nam Diana zijn plek in op de diagonaal positie. Gedragen door de eerdere tegenslag van de MIX 2 eerder in de week, kweet ze zich zeer volwassen van haar taak en deed ze niet onder voor de mannen in beider teams. Echter werd de 2e set toch wat slordiger van VAT zijde mede door stevige services van Bernisse en ook misschien wat mindere concentratie. Deze zet was spannend van begin tot eind en eindigde in een verdiende 25 - 22 voor Bernisse.

 

Het van Amen herenteam wil absoluut mee blijven strijden voor de titel. Vanwege dit feit, moesten de laatste 2 sets in ieder geval weer met de intensiteit van set 1 worden gespeeld.

 

In set 3 werd dus weer begonnen met de opstelling van set 1 en werd er met de service weer meer druk op de verdediging van Bernisse gelegd. Dit wierp zijn vruchten af en ondanks 2 time-outsvan de kant van de gastheren kregen zij geen vat op het spel van de geel geklede equipe. Een duidelijke 17 - 25 was het gevolg. Dirk maakte tegen het einde van de set een redding die naast een punt ook een pijntje aan zijn knie opleverde. Dus Diana mocht in set 4 weer aan de bak.

 

Diana heeft eigenlijk altijd wel door wat er van haar gevraagd wordt, maar na set 2 was het haar allemaal nog duidelijker geworden. Ze vervulde haar rol glansrijk met vier punten op haar eerste servicebeurt en stond zogezegd haar mannetje. Langzaam en gestaag werd het verzet van Bernisse gebroken en soeverein kwam  VAT op matchpunt bij 14 - 24. Deze werd schitterend verzilverd door een smash van Diana.

 

Met 4 wedstrijden minder dan koploper Intermezzo hebben de mannen van Sylvia en Diana alle kansen nog in eigen hand.

 

A.s. woensdag gaat het, hopelijk iets completere team weer op jacht naar 4 punten tegen hekkensluiter RVC/Libanon. Dit in de eigen hal, de Morgenstont in Hellevoetsluis.

 

 

Op de foto de volgende rugnummers met bijbehorende speler, speelster  

 

09 is Jarno 

 

21 is Sylvia 

 

01 is Robert

 

08 is Gert-Jan

13 is Stan

 

00 is Dick