· 

vv Spijkenisse zoekt tevergeefs naar cadans tegen SCFeyenoord.

Er zijn van die dagen dat het niet lukt, wat je ook probeert. Dat het net te lang, te kort of gewoon te onnauwkeurig is om elkaar te vinden. Dat is in het gewone leven zo en ook in het voetballen. De enig juiste remedie is niet zoeken naar al die zaken waaraan het gelegen kan hebben, maar uithuilen en opnieuw beginnen.

 

Rotterdam - SC Feyenoord maakte met de 3-0 overwinning een einde aan de zegereeks van Spijkenisse, die vijf duels duurde en schaarde zich door die winst bij de titelkandidaten in de hoofdklasse A. Spijkenisse moet onverminderd aan de bak om degradatie te voorkomen.

 

Een straf windje als voorloper van orkaan Dennis woei over het fraaie veld in de futuristische gloednieuwe accommodatie aan de Olympiaweg in Rotterdam-Zuid. SC Feyenoord probeerde in de beginfase met lange halen terreinwinst te boeken, terwijl Spijkenisse hetzelfde nastreefde door compact met combinaties de invloed van het natuurgeweld te elimineren. In de derde minuut van de eigenlijk nog niet ontbrande strijd onderschatte de groen-witte defensie de toch genoegzaam bekende snelheid van handelen van Junior Obiku, die gretig profiteerde van zijn verkregen vrijheid en voor een vroege openingstreffer zorgde: 1-0.

 

Spijkenisse bleek niet onder de indruk van die verdedigende misser en toog flot combinerend ten aanval. De prima opgezette en snel uitgevoerde aanvallen brachten hoop in de Spijkenisser wapenfeiten doch de wapenfeiten misten het nagestreefde doel.

SC Feyenoord liet zich ook niet onbetuigd en vooral Jeffrey Duijnstee diende zich aan als potentiële schutter. Eerst miste de oud-speler van Spijkenisse het doel van Spijkenisse op een haar, maar scoorde wel even later net voordat doelman Michael Termijn zijn handen achter de bal kreeg.

 

Vijf minuten voor de rust speelde Termijn een hoofdrol bij het in het spel brengen van de bal. De ontvanger, Glenn Rijsdijk, kwam bij de aanname van het leder in de problemen en kon niet anders dan de bal onreglementair heroveren. Het kleinnood ging op de stip en Duijnstee besliste koelbloedig met zijn tweede treffer eigenlijk de wedstrijd.

 

Gelaten.

Na de pauze kwam Spijkenisse maar moeilijk in zijn spel. Het duurde zeker tien minuten voordat de eerste acceptabele combinatie op de mat kwam. De wind wist beter raad met de bal dan de mannen van Wubben. 

SC Feyenoord domineerde zonder overigens erg gevaarlijk in de aanval te worden. Naarmate de tijd verstreek geloofden, de Rotterdammers het wel en hadden maar al te goed in de gaten dat ze niet voor Spijkenisse hoefden te vrezen.

Plichtmatig speelden de matadoren de wedstrijd uit en legden zich zonder te morren neer bij de stand, die al bij de thee bereikt was.

SC Feyenoord en Spijkenisse kunnen zich weer volledig richten op de kerntaken. De gastheer zal nog een duchtig woordje meespreken in de strijd om het kampioenschap en Spijkenisse zal alle zeilen moeten blijven bijzetten om zonder de nacompetitie het vege lijf in de hoofdklasse A te redden. 

 

SC Feyenoord-Spijkenisse 3-0 (3-0). 3' Junior Obiku 1-0, 29' en 40' Jeffrey Duijnstee 2-0 en 3-0.

 

SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones,Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck (76' Kevin Patijn), Junior Obiku, Jeffrey Duijnstee, Sandin Avdic, Adil Akanioui (80' Sanzio Dieterich), Khalid Rahli, Ali Ulusoy (75' Luke Homan).

 

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Youri Verschoor, Daan Bourgonje, Felino Jardim, Mark Schenk (67' Serginio van Axeldongen), Alessandro Franzoso, Ryan Purvis (46' Sander Barragan), Marvin van der Pluijm.

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Harold van de Ketterij uit Goes floot voorbeeldig en gaf de gele kaart aan Jordy Dobber van SC Feyenoord en Ryan Purvis van Spijkenisse

 

Man of the match: Felino Jardim

 

Aantal toeschouwers: 400