· 

Nieuwenhoorn op de valreep naar winst

Nieuwenhoorn speelde afgelopen zaterdag tegen DBGC een degelijke wedstrijd maar kwam maar moeilijk tot scoren. Het veldoverwicht was zeer groot.

Maar dat kwam ook door de spelopvatting van de gasten. DBGC wilde het vandaag vooral hebben van een flitsende counter waarbij Jeroen Sepp of Joran Maliepaard in stelling zou worden gebracht. Dit lukte spaarzaam waardoor de uitspelende mannen van Flakkee vooral op de nul speelden.

In de 5e minuut leek Nieuwenhoorn overigens al snel op voorsprong te komen. Een vrije trap van Brandon Nooitmeer werd getoucheerd door een speler van DBGC. De grensrechter oordeelde dat een speler van Nieuwenhoorn deze had aangeraakt en zodoende nam de scheidsrechter de beslissing het doelpunt, onterecht, af te keuren wegens buitenspel. Dit hielp DBGC in het zadel.
Nieuwenhoorn speelde niet goed en niet slecht. Het probeerde gedoseerd aan te vallen. Ze bleven redelijk gecontroleerd te voetballen. Wellicht verstandig, want als je al moeilijk scoort moet je geduldig blijven. Dat deed Nieuwenhoorn dan ook. Aanval na aanval werd opgezet waarbij de eindpass vaak slordig was. Onder invloed van de wind was dit ook niet makkelijk.


De keeper van DBGC keepte trouwens een heerlijke wedstrijd. In het doel van Nieuwenhoorn stond Wouter Bloothoofd alsof hij er altijd al stond. Nieuwenhoorn kreeg zeker kansen, maar iedere inzet was te onrustig of niet doortastend genoeg. Jeffrey Burger en Dimitri Gomes hadden beide kansen om te scoren, maar verzuimden van dichtbij. Chris Dabaghian had een vervaarlijk schot, welke werd weg gebokst door de keeper.

Pas in het einde van de 2e helft, via een goed aangesneden corner van Danique Wolters, viel er eindelijk een treffer. Met het nodige geluk voor Nieuwenhoorn sloeg de keeper van DBGC de bal zelf in het doel. Daarna kreeg invaller Tim van de Lijn een 1e kans, waarbij hij net niet tot scoren kwam, maar een solo aan het einde van de wedstrijd gooide het duel definitief op slot, 2-0 voor Nieuwenhoorn.