· 

vv Brielle speelt ook gelijk tegen SHO

VV Brielle mocht zaterdag 15 februari 2020 uit spelen tegen v.v. SHO in Oud-Beijerland. De laatste drie seizoenen wist Brielle steeds te winnen bij SHO. Dit seizoen won Brielle ook thuis met 2-0, na een eigen doelpunt van SHO en een fraaie goal op de valreep van aanvoerder Lex van Dommelen. Dit alles geeft echter geen zekerheid op weer drie punten.

Na de wedstrijd van SHO 2 – Brielle 2, die eindigde in een 5-1 nederlaag, mocht Brielle 1 starten. In de eerste helft was Brielle wat sterker, maar er vielen nauwelijks kansen te noteren. Na rust schoot Jazzy Adams de 0-1 binnen, maar door het vlaggen van de grensrechter werd het glaszuivere doelpunt afgekeurd. Bijna aan het einde van de wedstrijd mocht Brielle van geluk spreken dat doelman Mitchell Lieshout alert bleef en een keer hulp kreeg van een medespeler, die de bal weg wist te rossen. Opnieuw niet verloren, maar weer slechts één punt na een 0-0 eindstand.

Opstelling: Mitchell Lieshout, Elwin Spoel, Marcel van den Berg, Marvin Godschalk, Victor de Blok, Anthony Pique, Luke Corver, Zepp Jacobs, Jazzy Adams, Lex van Dommelen en Raoul Gillet. De reservespelers waren Michael Mettrop, Bob Legierse, Colin Schoors en Nigel Keehnen.

De eerste zeven minuten speelt Brielle op de helft van SHO en het eerste schot van Jazzy Adams gaat ruim over het doel. Uit het niets krijgt SHO een kans, die gelukkig in het zijnet belandt. Na een versnelling van Jazzy Adams trekt hij de bal scherp voor en het is een verdediger van SHO die de bal verkeerd raakt maar tot zijn opluchting zijn eigen doelman Peter Konings nog ziet redden. Lex van Dommelen kapt zijn man goed uit, maar zijn schot is niet goed,waardoor de doelman weer kan redden. Uit een voorzet van Victor de Blok kopt Lex van Dommelen de bal over de lat. Een vrije trap van SHO is voor Brielle-doelman Mitchell Lieshout en kort voor rust duikt hij prima op de bal na een gevaarlijk schot van SHO. Brielle was de eerste helft wel wat sterker, maar wist nog geen opening te vinden.

Na de pauze komen twee ongewijzigde elftallen het veld weer op. Met een goede opening vindt Zepp Jacobs de snel mee naar voren gestormde Elwin Spoel. De ver uit zijn doel gekomen Peter Konings duikt en graait echter naar de bal waardoor Elwin struikelt en de kans is weg. De scheidsrechter vond dit geen strafschop en dat was terecht. Zepp Jacobs spurt een keer over de as richting doel, maar de bal wordt op het nippertje onderschept. Bij de actie hierna blesseert Zepp zich en moet hij vervangen worden door Michael Mettrop. Een gevaarlijke kopbal van Mitch Fransen is voor Mitchell Lieshout, die knap reageert. Met een slimme pass bereikt Luke Corver Jazzy Adams. Jazzy schiet hard de 0-1 in de bovenhoek, maar door het vlaggen van de grensrechter werd het glaszuivere doelpunt afgekeurd. Pech voor Brielle en geluk voor SHO. Bob Legierse komt Elwin Spoel vervangen. Opnieuw is het Luke Corver die met een prima pass een opening creëert, nu is Michael Mettrop weg en zijn voorzet komt gevaarlijk voor het doel, waar een SHO-verdediger in paniek de bal over het eigen doel kopt. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Marcel van den Berg de bal goed in, maar de doelman van SHO pakt de bal. In de laatste minuten kreeg SHO-speler Joost Both nog twee mogelijkheden. Zijn eerste schot werd van richting veranderd, waardoor de bal naast het doel ging en zijn tweede poging werd door een verdediger van Brielle net op tijd voor eigen doel weggetrapt.

Beide teams één punt, want de wedstrijd eindigde zoals die begon in 0-0.

Op zaterdag 22 februari speelt Brielle om 14.30 uur een bekerwedstrijd uit tegen en in Heinenoord.