· 

Vv Vierpolders verliest van Rhoon.

Op zaterdag 15 februari speelde Vierpolders zijn 16e wedstrijd van het seizoen, tenminste dat zou je denken.

 

Voorafgaan aan de wedstrijd ging het vooral alleen over de “straf” van de KNVB om tien wedstrijden van HBSS ongeldig te verklaren (Vierpolders 3–3 thuis) en deze wedstrijden over te laten spelen. Reden hiervan was dat HBSS deze tien wedstrijden een ongerechtigde speler had opgesteld. Als schikking kreeg HBSS vijf punten in mindering en moeten er dus 10 wedstrijden worden overgespeeld. (zie een nog volgend artikel op onze website).

Een straf, waarbij HBSS er genadig lijkt af te komen. HBSS heeft dit schikkingsvoorstel uiteraard direct geaccepteerd.
De tien (of een deel daar van) verenigingen zullen reageren op deze actie van de KNVB. Vraag is ook hoe het toch mogelijk is dat dit tien (!) wedstrijden heeft kunnen gebeuren, zonder dat de KNVB actie heeft ondernomen…

 

Dan de wedstrijd zelf. Die verliep heel rommelig en de harde wind die dwars over het veld stond maakte het spelen lastig. In de eerste helft kregen beide ploegen wat mogelijkheden, maar alleen Rhoon wist na 25 minuten het net te vinden en de 0 – 1 op het bord te zetten. Met een paar knappe reddingen hield de doelman van Rhoon de nul.

 

Na rust een wat meer aandringend Vierpolders, maar meer dan een flink aantal corners en een gele kaart voor tijdrekken voor de doelman van Rhoon leverde dat helaas niet op. Een gelijkspel zou verdiend geweest zijn, maar in de slotminuut bracht Rhoon zelfs de 0- 2 eindstand op het bord. Thierry de Jong en Tom Thijssen liepen nog tegen een gele kaart aan, die voor beiden geen gevolgen zal hebben.

Dit betekende de eerste nederlaag na de winterstop en door het ongeldig verklaren van de genoemde tien wedstrijden staat HBSS voorlopig op de 14e en laatste plaats met -1 punten en staat Vierpolders 12e met 10 punten.

 

De komende twee weken is Vierpolders vrij en op 7 maart volgt de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland.

 

De spelers van vandaag:
Jaimie de Jong, Max Lodder, Thierry de Jong/75e Patrick Scheerhoorn, Maikel Straatman, Daniel Kapaan/60e Michiel van den Hurk, Ruud Hakbijl, Jelle Troost, Douwe Zijlstra/65e
Tom Thijssen, Jesper Lakerveld, Bart Rollof en Vincent Bieling.