· 

Goede competitieweek ttv De Repelaer.

De Repelaer 1 heeft de inhaalwedstrijd in de 2e klasse F van de duocompetitie tegen Gorkum 1 maandag 17 februari met 2-3 verloren. De Repelaer kwam door nederlagen van John van der Draai (tegen Wim Breur) en Wim Muit (tegen Erik Baerveldt) met 0-2 achter, trok de zaak weer gelijk (winst in het dubbel en overwinning John vd Draai op Erik Baerveldt) om vervolgens in de allerlaatste wedstrijd de zege toch uit handen te geven. Wim Muit verloor met 1-3 van Wim Breur. Aanstaande vrijdag kunnen de mannen al weer revanche op zichzelf nemen. Dan komt in eigen huis Drivers 1 op bezoek. Er liggen dan zeker winst kansen.

De Repelaer 2 heeft dinsdagavond de uitwedstrijd in de 2e klasse G bij SETT 2 overtuigend met 5-0 gewonnen. Jakub Czarny kende in Den Haag nauwelijks problemen met zijn tegenstanders Erwin Kobus en René van Kuijen; Jeffrey Tempelman had het alleen wat lastiger tegen Erwin Kobus. Het dubbel werd door Jakub en Jeffrey ook souverein gewonnen. Door deze grote zege, neemt De Repelaer 2 de leiding over van Pingwins 1. En laat vanavond al de confrontatie met dit Haagse team op de rol staan. Het Spijkenisser tweede duoteam probeert de koppositie te versterken door in Den Haag met de winst te gaan strijken.

 

De Repelaer 2 is op stoom! Na de 5-0 zege op dinsdagavond op SETT, volgde woensdagavond een overtuigende 4-1 bij concurrent Pingwins 1 in Den Haag. De Repelaer neemt rigoreus de leiding in de 2e klasse G van de duocompetitie. ATTC kan het team vrijdagavond bij een overwinning nog het dichtst naderen, maar Jakub en Jeffrey lietewn er deze week twee keer in Den Haag geen misverstand over bestaan dat ze in het najaar 1e klas willen spelen.

 

Voor speler Jakub Czarny is dit wenselijk. Hij is na acht enkelwedstrijden nog zonder nederlaag en won deze week zijn vier wedstrijden op eenvoudige wijze. Hij liet woensdagavond zijn tegenstanders Nico van Houten en Denny Leung kansloos (tweemaal 3-0). 

 

Jeffrey Tempelman moest er telkens meer voor knokken. Verloor woensdagavond van Nico van Houten; won wel van Denny Leung en samen met Jakub het dubbel. Derde speler in het team is Johan Krone, maar Johan speelde pas eenmaal mee.

De Repelaer 4 heeft dinsdagavond 18 februari de uitwedstrijd bij het Rotterdamse Alexandria’66 11 met 3-2 gewonnen (4e klasse B). Paul de Haas was bij duoteam 4 de grote man. Hij bleef in het enkelspel zonder nederlaag en won samen met Marcel de Haas het dubbel. Voor Marcel was het een zware avond. Hij was duidelijk de mindere van zijn tegenstanders en bleef zonder winst in het enkelspel.

Door deze zege blijft team 4 meedoen met de strijd om het kampioenschap. Het team zou zichzelf een goede dienst bewijzen indien het maandagavond de inhaalwedstrijd bij Scyedam 2 tot een positief einde brengt.

 

De Repelaer 5 versloeg in de 5e klasse F van de duocompetitie koploper Merwestad 3 met 4-1. Daardoor namen Kees van Oers en Iman Sijbens de leiding van de Dordrechtenaren over. DHC 6 ligt op de loer en kan alleen bij maximale winst a.s. vrijdag op gelijke hoogte komen met De Repelaer 5.

De winst in de wedstrijd van jl. maandag 17 februari kwam van het bat van Kees van Oers (2) en Iman (1). Ook het dubbelspel betekende een Spijkenisser overwinning.

 

De Repelaer 6 heeft in de 5e klasse E van de duocompetitie goede zaken gedaan door koploper NTTC 4 dinsdagavond 18 februari met 4-1 huiswaarts te sturen. Joop van Loo bleef in de wedstrijd zonder nederlaag. Hij versloeg Ruud Polak en Wim Hoogendoorn en wist samen met Daan van Houdt ook in het dubbelspel te zegevieren. Daan verslikte zich in zijn openingswedstrijd tegen Wim Hoogendoorn. Hij won later wel van Ruud.

Door deze zege heeft De Repelaer 6 de achterstand op de koploper terug gebracht van 5 tot 2 winstpunten en blijft daardoor in de kampioensrace.

In de 5e klasse van de reguliere competitie heeft De Repelaer 3 gelijk gespeeld bij koploper NTTC 2 in Nieuwerkerk a/d IJssel. Jammer, want hierdoor blijft de achterstand op de koploper 4 winstpunten.

Beide teams deden maandagavond 17 februari niet veel voor elkaar onder. De helft van de wedstrijden werd pas in de 5e en beslissende game beslist. René Bernouw en Daan van Houdt wonnen elk twee wedstrijden, Frank Wagemans mocht eenmaal de felicitaties ontvangen. Aan NTTC zijde wonnen Erik van Bemmel (2), Ton Jansen (1) en André Adams (1). Ook het belangrijke dubbel ging naar NTTC (11-9 in de 5e game).

Er was nog een bijzonder facet aan deze wedstrijd. De Repelaer 3 kwam met 0-5 achter en verloor daarna geen enkele wedstrijd meer. Eindstand: 5-5.