· 

Spivo Meisjes B haalt top 16 van Nederland.

 

In Woerden speelde de MB-selectie van Spivo dit weekend de halve finale van de NOJK. De meiden hebben Spivo fantastisch vertegenwoordigd en wisten zich in een zware poule te plaatsen voor de kruisfinales. In de kruisfinale, de laatste horde die genomen moest worden om de finaleronde te bereiken, moest Spivo haar meerdere erkennen in Dinto uit Warmenhuizen. Ondanks dat mag Spivo trots zijn op de prestaties van deze groep talenten.

 

Na de vlekkeloos verlopen voorronde, mochten de meiden van Meisjes B zich in de halve finale van de Nationale Open Jeugdkampioenschappen meten met de beste teams van het land. In een poule van vijf teams was de doelstelling om bij de eerste twee te eindigen, zodat de kruisfinale gespeeld kon worden.

 

Spivo begon tegen Zovoc uit Zoetermeer. Een sterke ploeg die Spivo in de voorronde al had zien spelen. De eerste set tegen Zovoc was waarschijnlijk de beste van de hele dag, namens Spivo. Er werd sterk geserveerd en middenspeelsters Megan en Iefke waren niet te stoppen (25-18). De tweede set ging het meer gelijk op. Zovoc nam de leiding, maar invaller Amy keerde de set voor Spivo (25-23).

 

De tweede wedstrijd was tegen Volley2B. Op papier moest dit ‘te doen’ zijn, maar Spivo begon heel slap. Halverwege achterhaalde Spivo de tegenstander door goed serveerwerk van Amy en Anna. In de eindfase maakte Megan het verschil in aanvallend opzicht (25-19). Set 2 leek op de vorige. Weer begon Spivo iets te gemakzuchtig en was er geen druk in aanval. Op 5-12 kwam Jaida aan service en door goed spel in de rally van met name Anniek kon Megan haar aanvallers steeds weer in staat stellen te scoren. Spivo draaide de rollen volledig om en bouwde een ruime voorsprong op. Isa maakte nog een goede invalbeurt en Spivo won ook set 2 (25-16).

 

Tegen de derde tegenstander, Spaarnestad uit Haarlem, was nog één set nodig om zeker te zijn van de kruisfinales. Spivo begon niet goed, maar kwam op 8-8 langszij. Henriette maakte een sterke fase door. De stand liep lang gelijk op, maar tegen het einde van de set ging Spivo beter en beter spelen. Spaarnestand kwam nog wat terug, maar de middenaanvallers van Spivo gaven de doorslag (25-23). De goede lijn trok Spivo door in set 2, met goede scores van Henriette en services van Iefke. Spivo speelde ontspannen en bouwde de voorsprong langzaam uit. Halverwege de set sloeg de ontspanning om in gemakzucht en Spaarnestad kwam terug in de set. Spivo produceerde meer foutservices en de set ging verloren met dezelfde cijfers als waarmee de eerste werd gewonnen (23-25).

 

De laatste tegenstander, Sliedrecht Sport, was net als Spivo ook al geplaatst voor de kruisfinales. De eerste set had Spivo geen antwoord op de aanvalskracht van de passerlopers van Sliedrecht. Af en toe liet Spivo mooie dingen zien, maar de set ging terecht verloren (14-25). In de tweede set kreeg Spivo meer grip op het spel. Er werd een ruime voorsprong opgebouwd die uiteindelijk nog wat terugliep. De setwinst kwam gelukkig niet meer in gevaar (25-21).

 

En dus stonden de meiden voor de belangrijkste wedstrijd die de meeste van hen tot op dat moment gespeeld hadden. Dinto, een team met veel power, was de tegenstander. Spivo begon heel matig en stond passend onder druk. De meiden oogde niet scherp en kwamen totaal niet in hun spel. De set ging verloren (17-25). Spivo stond voor de opdracht om nog twee sets te winnen. Tot 3-3 liep de stand in de 2e set gelijk op, maar daarna kwam Spivo heel lang niet tot scoren. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en Spivo was niet alert genoeg. Het niveau dat nodig was om DInto te verslaan, bereikte Spivo niet en dus strandde Spivo met de haven in zicht (8-25).

 

Aan de ene kant was Spivo heel dicht bij de finaleronde, maar aan de andere kant was de finale ook heel ver weg. Spivo eindigde waar ze qua niveau moesten eindigen. De meiden hebben Spivo goed vertegenwoordigd en grote verenigingen achter zich gelaten. De focus gaat nu weer op de laatste competitiewedstrijden!