· 

Voorzitter Maarten Fonkert (Vlotbrug FC) reageert op KNVB tuchtuitspraak.

Voorzitter Maarten Fonkert van de Hellevoetse voetbalclub Vlotbrug FC reageert op de KNVB tuchtuitspraak dat voetbalvereniging HBSS tien wedstrijden van de huidige competitie over moet spelen in verband met het opstellen van een onrechtmatige speler. Hij vindt het 

KNVB Tuchtrecht onrechtvaardig.

Maarten Fonkert: "Gisteren ontving ik een kort schrijven van de KNVB met de boodschap dat er "ondanks de vele reacties op de consequenties van het, door HBSS geaccepteerde schikkingsvoorstel van de onafhankelijke aanklager", voor de KNVB allemaal zeer duidelijk is. "Aan dit besluit van de onafhankelijke aanklager dient de KNVB zich te houden. Binnen de tuchtrechtelijke procedure is het ook voor derden niet mogelijk om bezwaar te maken." Het bericht eindigt met de boodschap dat de clubs de beslissing hebben te accepteren en dat de opnieuw geplande wedstrijden gespeeld dienen te worden. Punt uit! Met die reactie moeten we het dan doen. Ik heb sterke behoefte even wat zaken vanuit het perspectief van FC Vlotbrug toe te lichten."

Maarten Fonkert vervolgt: "Wij hebben in de media moeten lezen dat er iets onreglementairs was geconstateerd door de aanklager in de wedstrijd tussen HBSS en FC Vlotbrug op 25 januari en dat de aanklager aan HBSS een schikkingsvoorstel had gedaan. Ik ben van mening dat de aanklager de belanghebbende clubs had kunnen en moeten consulteren in het onderzoek en dan misschien tot een andere strafoplegging was gekomen. Er zijn vijf punten in mindering gebracht en er moeten 10 wedstrijden worden overgespeeld. Alleen de wedstrijden waarin HBSS punten heeft gepakt met een niet-speelgerechtigde speler. Zeven overwinningen voor HBSS en 3 gelijke spelen, waaronder onze 3-3 in een uitwedstrijd tegen de nummer 2 van het klassement!"

Maarten Fonkert: "Theoretisch kan HBSS 30 punten pakken ipv de 24 die ze nu had. Dan zou er zelfs 1 punt winst behaald worden uit een zeer onsportieve en onacceptabele overtreding van de normen en waarden in het standaard voetbal. We moeten er toch op kunnen vertrouwen dat clubs de juiste spelers op het wedstrijdformulier zetten? Ja, het is ook erg moeilijk om voor een niet geplande wedstrijd door een selectie met veel mensen die onregelmatige diensten in lang geleden gemaakte roosters moeten werken, je sterkste elftal te kunnen opstellen. Maar als voorzitter van FC Vlotbrug vind ik het veel belangrijker dat de aanklager van de KNVB de kans heeft gemist om klip en klaar af te rekenen met zeer onsportief en onacceptabel gedrag van een speler, die als ik het goed heb eventueel nog mee mag doen aan de nacompetitie en een club, die deze speler laat spelen, terwijl duidelijk was dat dit absoluut niet was toegestaan! En daar dan op deze manier met ons over communiceren? Ik vind het niet kunnen."