Spetterende overwinning OACN BOYS

Vrijdag 21 februari stond voor OACN Boys de thuiswedstrijd op het programma. OACN op dat moment de koploper van de competitie tegen de nummer 2 FC Westland. Uit werd er enigszins geflatteerd verloren met 9-4 door OACN er was dus wat recht te zetten.

Al vanaf het begin waren de intenties van OACN duidelijk. Westland wat een goed voetballende ploeg is geen meter geven. Dit gebeurde dan ook. Veel persoonlijke duels werden door OACN gewonnen. OACN wist ook de eerste treffer te maken. Daarna kwam er een offensief van Westland. Maar OACN verdedigde sterk. En de schoten die op het goal van OACN kwamen werden of geblokt of onschadelijk gemaakt door de keeper. OACN wist door goed en snel samenspel ook de 2-0 en 3-0 op het scorebord te zetten. En ging met deze stand de rust in. De boodschap van de trainer van OACN was duidelijk. Westland kort houden geen goal tegen krijgen en wanneer mogelijk de score vergroten.

Na rust was het duidelijk dat OACN geluisterd had naar wat er in de rust was gemeld. Want de 4-0 werd dan ook al snel gemaakt. Westland probeerde vergeefs een aansluitingstreffer te maken. En na 5-0 van OACN was het verweer van Westland gebroken. De score liep op tot 7-0 toen Westland de 7-1 ‘via een vrije trap’ het enige doelpunt wist te maken. Dit zegt veel over de arbeid die OACN in deze wedstrijd heeft gelegd. Als een ploeg als Westland die veruit de meeste goals in de competitie heeft gemaakt alleen via een dood spelmoment weet te score is dat een compliment naar de ploeg. OACN wist na de 7-1 nog 2 maal te scoren. Eindstand 9-1.

 

Foto's Ruud Vermeer, open hier.