· 

vv Spijkenisse verzuimt te winnen bij en van Smitshoek.

Met strakke gezichten zochten de Spijkenissers de kleedkamer weer op. De teleurstelling over de uitschakeling in het toernooi om de districtsbeker van de KNVB door Smitshoek liet zijn sporen na.

Smitshoek - Een, vooral in de tweede helft, oppermachtig Spijkenisse trof wel twee keer de paal maar kreeg het kleinnood niet in het doel. Smitshoek won tegen de veldverhouding in met 1-0 en voorkwam dat de mannen van Wubben zich bij de laatste acht deelnemers in het steekspel schaarden.

 

In de eerste helft toonden de kemphanen veel respect voor elkaar. Spijkenisse kreeg de zaken het eerst op een rijtje en Smitshoek beperkte zich tot het overnemen van het initiatief na balverlies van Spijkenisse. Hachelijke situaties deden zich vooralsnog niet voor in de twee strafschopgebieden.

 

Smitshoek kwam gaande de wedstrijd beter in zijn spel, maar tot opgelegde kansen kwam het niet. Tot in de 27e minuut. Uit een snel opgezette aanval kwam op rechts de bal in bezit van Bart Deprez, die lijdzaam zag dat doelman Giovanni de Man de bal keerde. Doch het leder kwam uit de rebound weer voor de voeten van de aan het einde van dit seizoen naar Barendrecht vertrekkende aanvaller en dit maal was het wel degelijk raak: 1-0.

 

Spijkenisse toonde zich nauwelijks onder de indruk van dit wapenfeit en ging dubbel gemotiveerd op weg naar de gelijkmaker. Zat er dichtbij toen acht minuten na de openingstreffer Mark Schenk met zijn inzet de paal teisterde. Smitshoek hield stand en bracht de benauwde voorsprong naar de thee ook al kreeg Deprez de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen nog op een presenteerblaadje.

 

Eenrichtingsverkeer

 

Na de pauze speelde nog maar een ploeg. De groen-witten waren grotendeels op de Barendrechtse speelhelft te vinden doch de welverdiende gelijkmaker bleef uit.

 

En, weer stond de paal een treffer van Spijkenisse in de weg.

Bovendien was het spel van de Spijkenissers te statisch ook al oogde het snel. Te weinig dwongen de spelers elkaar aanvallende initiatieven te nemen en werd te weinig de diepte opgezocht. Smitshoek kwam nog maar sporadisch tot aanvallende acties en toog de thuisclub naar voren dan wist de Spijkenisser defensie wel raad met die tegenstoten. 

 

Bovendien kregen de bezoekers er in de vorm van de beschikbare speeltijd nog een tegenstander bij. Die tijdsdruk kwam de nauwkeurigheid van het spel niet ten goede. De wedstrijd glipte uit de Spijkenisser vingers en Smitshoek mocht uiteindelijk de handjes dichtknijpen met de nipte bekerwinst.

 

Smitshoek-Spijkenisse 1-0 (1-0). 27' Bart Deprez 1-0.

 

Smitshoek: Stef Doedee, Rutger van der Kleij, Jurien Reineta, Noah Neijs, Bart Deprez, Jochem van den Biggelaar, Pucho Recondie,  Brayton Biekman, Stefano Goncalves, Damion van den Oever, Patrick Drakpe. 

 

Spijkenisse: Giovanni de Man, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Danny Groos (66' Felino Jardim), Youri Verschoor, Daan Bourgonje, Sander Barragan, Mark Schenk (46' Sergino van Axeldongen), Robert Michilsen (52' Alessandro Franzoso), Marvin van der Pluijm, Ryan Purvis.

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Gyuri Takacs uit Bergschenhoek had geen enkele moeite met het sportieve duel. Hij gaf geel aan Stef Doedee en Jurien Reineta van Smitshoek.

 

Man of the match: Daan Bourgonje

 

Aantal toeschouwers: 200