· 

VV Brielle de Koning van het gelijke spel?

Op zaterdag 22 februari speelde VV Brielle voor de KNVB districtsbeker tegen competitiegenoot Heinenoord. Het duel eindigde na 90 minuten in een 1-1 gelijkspel. Brielle verloor de strafschoppen, waardoor de ploeg van Stanley Rieborn is uitgeschakeld voor de volgende ronde. 

Het gelijkspel in de reguliere speeltijd was op zich al opvallend genoeg, omdat het, het zesde gelijkspel op rij was voor de formatie uit de mooie Vestingstad. 

In de competitie in de Eerste Klasse B werd er in totaal al zeven keer gelijk gespeeld, waarvan de laatste vijf wedstrijden op rij.

 

Na een keurige overwinning op Heinenoord met 3-1 op 30 november 2019 en een 1-2 uitzege bij Honselersdijk op 7 december, volgden de gelijke spelen elkaar in rap tempo op. Op 14 december 1-1 thuis, tegen Forum Sport. 1-1 werd het ook tegen Voorschoten'97 en op 1 februari werd, hoe kan het ook anders met 1-1 gelijk gespeeld tegen BVCB. Xerxes DZB werd op 8 februari op 1-1 gehouden op het Geuzenpark en op 15 februari werd er niet gescoord in Oud Beijerland en eindigde de wedstrijd tegen SHO in 0-0.

 

Laten we wel zijn, meerdere keren gelijk spelen is altijd nog beter dan verliezen en de ploeg van vertrekkend trainer Rieborn (hij wordt komend seizoen opgevolgd door Gijs Zwaan) staat nog altijd op een keurige vierde plaats (25 punten uit 16 wedstrijden, doelsaldo 22 voor en 22 tegen). De achterstand op de ongenaakbare koploper Poortugaal is inmiddels wel opgelopen tot 18 punten! Moet gezegd, bij een aantal winstpartijen is de tweede plaats zeker nog in zicht. 

 

Komende zaterdag speelt men in de volgende ronde van de Palace Casino Cup tegen VFC uit Vlaardingen. De competitie begint voor VV Brielle weer op 7 maart, thuis tegen de nummer laatst, VELO. Gaat de reeks van overwinningen hier dan beginnen?