· 

Vinh Nguyen Quang Rotterdams Jeugdkampioen

De afgelopen periode hebben de jeugdschakers uit de RSB meegespeeld tijdens het PJK voor een kans om zichzelf te meten aan hun leeftijdgenoten. Op zaterdag 22 februari werden daar de laatste partijen van gespeeld in De Boekenberg, en ook zeker niet zonder succes.

  

In de A-categorie mocht Vinh Nguyen Quang namelijk de eerste plaats en de titel claimen door 5 van de 6 partijen te winnen! Helaas waren er geen A-tickets voor het NK te verkrijgen via het PJK, maar heeft hij wel een goed gevulde envelop in zijn zak kunnen steken.

 

De tweede starterscursus van het seizoen komt er weer aan! 

Ook in 2020 kan je bij Schaakvereniging Spijkenisse schaken leren door mee te doen met de starterscursus. In deze cursus, bedoeld voor kinderen van zes jaar en ouder, wordt aan de kinderen de basis van het schaken geleerd. De loop van de stukken, goede en minder goede zetten, de spelregels en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken.

 

De cursus wordt in de Boekenberg gegeven op zes vrijdagavonden van 18:30 tot 19:30. De eerste les is al op vrijdag 6 maart. De andere data zijn; 13-03, 20-03, 27-03, 03-04 en 10-04. Ook op 22 mei zal er een oudercursus starten, daarover volgt binnenkort meer informatie. 

De kosten voor de cursus bedragen in totaal €15, over te maken naar NL66 RABO 0114 9948 89 ten name van Schaakvereniging Spijkenisse. Vind je het schaken zo leuk dat je lid wilt worden? Dan wordt dit bedrag gekort op de contributie. Aanmelden voor de cursus kan via steyn.delange@hotmail.com.  Ook voor vragen kan je dit adres contacteren.