· 

Wat vindt u? Dick Advocaat jaartje langer of Henk Fraser aanstellen bij Feyenoord?

Is de leeftijd van een trainer iets waar een directie van een bvo naar moet kijken bij het aanstellen van de belangrijkste man voor het 1ste elftal?

 

Of is de mate van ervaring doorslaggevend bij de keuze voor de hoofdtrainer? Waarom deze vraag? Omdat Dick Advocaat dit jaar alweer 73 wordt.  

 

Ik bedoel, de man bezit over genoeg geestdrift. Passie. Nog steeds bezeten van het spelletje. Zie hem driftig heen en weer banjeren langs de lijn, druk aanwijzingen gevend en het bewijs is geleverd dat de kleine Hagenaar nog van geen ophouden wil weten. Mooi om te zien. Maar in alle eerlijkheid, hoelang kan de ex-trainer van PSV, Zenith, Glasgow Rangers en voormalig bondscoach dit nog volhouden?

 

Enter….Henk Fraser! Dat hoop ik in dat geval ten minste. Hij is een nog steeds betrekkelijk nieuwbakken trainer in het betaalde voetbal met dat zo broodnodige nieuwe frisse geluid. Toegegeven, Sparta presteert wisselvallig (dit afgelopen weekend 0-1 winst uit bij RKC in Waalwijk) maar zijn moderne spel-opvattingen zijn een must voor de nieuwe generatie Feyenoord-voetballers. Anders dan Dick zal hij de jeugd ook meer een kans geven. En is hij volgens mij wel bereid een plan te trekken voor de langere termijn. Zeker gezien het feit dat hij een makkelijke manier van communiceren naar de coaches in de opleiding zal vinden.

Lees de gehele column hier