· 

Wegseizoen Wielrennen begint zaterdag.

Dit weekend begint het wegseizoen voor onze regionale Beloftentoppers met de Craft Ster van Zwolle (Elite/Beloften), Omloop Het Nieuwsblad (Elite Vrouwen) en Brussel-Opwijk (U23 Beloften).

 

De Zuidlandse Beloften Daan Hoole en Roel van Sintmaartensdijk staan zaterdag in Zwolle aan de start bij de Nederlandse opening van het wegseizoen. Marieke van Witzenburg (Brielle) start in Het Omloop Nieuwsblad (Elite Vrouwen in België). 

 

NB. Daan Hoole en Roel van Sintmaartensdijk hebben de finish van de Ster van Zwolle niet in wedstrijdverband bereikt. Zij waren genoodzaakt om onderweg af te stappen. De wedstrijd werd gewonnen door David Dekker, zoon van oud prof Erik Dekker. 

Marieke van Witzenburg bereikte als 36e de finish in de Omloop Het Nieuwsblad voor Elite Vrouwen. Ze finishte op 4.25 min van winnares Annemiek van Vleuten, die solo aan de finish kwam. 

 

Zondag staan de Zuidlanders Daan van Sintmaartensdijk en Mario Poldervaart aan de start van de UCI U23 wedstrijd Brussel-Opwijk. Dit is een wedstrijdenreeks voor Beloftenrenners onder de 23 jaar. De reeks bestaat uit totaal tien koersen, waarvan 5 in België en 5 in Nederland. Marieke van Witzenburg staat in Tielt aan de start van de Spar Omloop van het Hageland (Elite Vrouwen).

 

We wensen Daan, Roel, Marieke, Daan en Mario heel veel succes in hun openingswedstrijd.