· 

Engel van Mourik en Frank Klompenhouwer doen goede zaken bij Jeu de Woeles.

Het weer zat de Jeu de Boulesvereniging Jeu de Woeles deze week mee. Op beide speeldagen konden de wedstrijden deze week doorgaan.

 

Berend Greven, Engel van Mourik, Frans Wiersma, Gerda Oosterbroek-Frijters, Maja Postma en Rob Swaep bleven woensdagmiddag 26 februari 20-20 ongeslagen bij de Jeu de Bouleswedstrijden van Jeu de Woeles. Op donderdagavond 27 februari 2020 was die eer weggelegd voor Frank Klompenhouwer, Jan Wezemer en Lyda Buitenhuis.

 

Doordat de medekoplopers in de 4e periodestand van de Wintercompetitie steken lieten vallen, kwam Engel van Mourik bij de woensdagmiddaggroep alleen aan de leiding. Hij won 10 van zijn 12 wedstrijden. Nico van Dijke, Frans Wiersma en Roza van der Slot hebben nu één overwinning uit evenveel wedstrijden minder behaald. Maar spannend blijft het wsel aan kop van de 4e periode!

In het Algemeen Klassement blijft hetzelfde kwartet in de eerste posities. Jaap Looy leidt (35/47) vóór Rob Swaep (33/45), Nico van Dijke (33/47) en Maja Postma (32/46).

 

Bij de donderdagavondgroep die maar de helft van het aantal wedstrijden van de woensdagmiddaggroep speelde, gaat Frank Klompenhouwer ongeslagen aan de leiding van de 4e periode (6 uit 6). Hij wordt gevolgd door Lyda Buitenhuis (5/6), Jaap Looy (4/6), Bas Bravenboer (4/6) en Wendy van Yperen (4/6).

In het Algemeen klassement van de Wintercompetitie leidt Jaap Looy soeverein met 38 overwinningen in 51 wedstrijden. Jean van Heddegem (33/51) volgt op gepaste afstand op plek 2. De derde plaats is voor Jan Wezemer die op nóg grotere achterstand staat (24/39).

 

Lees hier meer informatie over de Jeu de Boulesvereniging.