· 

Kangatraining – een postnatale work out met je kindje dicht bij je

Mijn naam is Siwoh en ik ben moeder van twee kinderen. Voor mijn laatste zwangerschap was sporten, voornamelijk hardlopen, mijn grootste vrijetijdsbesteding. Tijdens mijn zwangerschap voelde ik me beroerd. Mijn eigen lijf zat me in de weg en ik kon niet bewegen zoals ik dat gewend was. Na de bevalling bleef dat. Ik vond het heel frustrerend dat ik niet kon sporten en bewegen zoals ik gewend was. Sporten was voor mij namelijk een uitlaatklep. Een goede training gaf me een goed gevoel. Een vriendin vertelde mij over een work out met je kindje in een draagzak: Kangatraining.

 

Kangatraining is ontwikkeld in Oostenrijk, door Nicole Pascher. Zij is een zeer ervaren personal trainer en specialist in pre- en postnatale oefeningen. Die specialisatie is een heel belangrijk element van Kangatraining. Vrouwen hebben na een bevalling namelijk hele specifieke behoeften. Een zwangerschap en bevalling zijn tenslotte een flinke aanslag op het lichaam van een vrouw. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om drie maanden na de bevalling weer te hardlopen. De bekkenbodem heeft immers flink wat te voorduren gehad. Wist je dat er best veel vrouwen zijn die na de bevalling last hebben van urineverlies? Met de juiste oefeningen kan dit vaak verholpen worden. Zo zijn er meer belangrijke aspecten waar een Kangatrainer rekening mee houdt.

  

Bij Kangatraining werken we aan het aansterken of juist stretchen van spieren en het opbouwen van conditie. Dit doen we door oefeningen en choreografieën, waarbij we rekening houden met de lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap en het veranderde bewegingspatroon na de bevalling. Het is ook hartstikke fijn om dit met andere moeders te doen, want je wereld kan best klein zijn als je een kleintje hebt. Kangatraining is dus verantwoord, maar ook heel leuk. Vanaf 27 maart geef ik Kangatraining in Spijkenisse. Dat ga ik binnen doen, in een danszaaltje, maar ook buiten (Kanga Outdoor) Mensen kunnen zich hier al voor aanmelden. Kijk voor alle gegevens op de site.  

 

Momenteel ben ik bezig om partner te worden van de Rotterdampas en er een leuke actie uit te gooien voor Kangatraining. Dat is dus wel interessant om de gaten te houden. In de toekomst wil ik ook PapaKanga en PréKanga geven. Dat laatste is voor zwangere vrouwen. 

 

De prachtige foto's zijn van JHS Design Fotografie Spijkenisse