· 

Voetbalprogramma van vandaag.

Het voetbalprogramma van deze zaterdag 29 februari 2020. Voor Spijkenisse de 20e speelronde. Een aantal clubs speelt een inhaalwedstrijd indien de velden dit toelaten.

 

In de hoofdklasse A speelt Spijkenisse thuis tegen Rijsoord. Beide teams hebben uit de 19 wedstrijden 22 punten behaald en staan op de 13e en 14e plaatst. Dus dit is een heus degradatieduel met als inzet: afstand nemen van de gevarenzone. De heenwedstrijd in Ridderkerk werd 0-3. Een saillant detail is dat trainer Marco van Rijn vandaag nog namens de blauw-witte gasten op het veld staat, maar volgend seizoen bij de groen-witte kleuren hoort. Spijkenisse heeft al gezegd dat Marco vandaag van harte welkom is op het Jaap Riedijk sportpark, maar dat hem vandaag helemaal niks gegund wordt. Een leuk duel dus vanmiddag tussen 2 teams die beiden wat lucht willen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

 

In de 2e klasse E spelen Oostkapelle/Domburg en Nieuwenhoorn de laatste 18 minuten van de gestaakte wedstrijd uit ronde 11 uit. Hellevoetsluis en Walcheren halen hun wedstrijd uit de 13e speelronde in.

 

Oostkapelle/Domburg – Nieuwenhoorn. De wedstrijd werd gestaakt bij een 1-4 stand op het punt dat Nieuwenhoorn weer een strafschop mocht nemen. De KNVB heeft op 10 januari Oostkapelle/Domburg 2 punten aftrek en een boete van €200 gegeven. Dit hebben ze geaccepteerd en hebben zelfs aangegeven dat de wedstrijd niet uitgespeeld hoefde te worden. Ondanks dat verzoek spelen beide ploegen vandaag de laatste 18 minuten uit op Walcheren en kan Nieuwenhoorn zich vanmiddag op gaan maken voor de laatste periode. Nieuwenhoorn leidt met 40 punten in de 2e klasse E; 9 punten meer dan Serooskerke en 10 meer dan Yerseke.

 

Hellevoetsluis ontvangt vandaag Walcheren. Hellevoetsluis staat momenteel 11e met 14 punten; Walcheren 14e met 7 punten. Hellevoetsluis wil vandaag winnen om wat op de ranglijst te stijgen en met een goed gevoel aan de laatste periode te beginnen.

 

In de 4e klasse 1 van de Damescompetitie stond GHVV’13-DBGC gepland. Beide clubs hebben 9 punten en staan op plek 7 en 8 van de ranglijst. GHVV '13 uit 10 wedstrijden; DBGC uit 11. Maar, stond gepland, want de wedstrijd is inmiddels afgelast.

 

 

In de 5e klasse 3 spelen de dames van Binnenmaas en Botlek de inhaalwedstrijd uit speelronde 3. De nummer 9 met 13 punten tegen de nummer 10 met 12 punten. Binnenmaas heeft wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan Botlek. De Botlekdames willen graag wat stijgen op de ranglijst om zo wat veiliger in de middenmoot te staan. Gaat dit de dames van Botlek in en tegen Binnenmaas lukken? De wedstrijd begint om 14:30 uur.