· 

Pittig begin wegseizoen wielrennen in Nederland en België.

Onder zeer moeilijke omstandigheden is zaterdag 29 februari het wegseizoen in het wielrennen van start gegaan. Met onze regionale toppers Roel en Daan van Sintmaartensdijk, Daan Hoole, Mario Poldervaart en Marieke van Witzenburg.

 

Daan Hoole (Zuidland) en Roel van Sintmaartensdijk (Zuidland) hebben zaterdag de finish van de Ster van Zwolle niet in wedstrijdverband bereikt. Zij waren onderweg genoodzaakt de wedstrijd te verlaten. De koers werd onder barre weersomstandigheden gewonnen door David Dekker, zoon van oud prof Erik Dekker.

 

Marieke van Witzenburg (Brielle) bereikte onder storm- en regenachtige omstandigheden in België als 36e de finish in de Omloop Het Nieuwsblad voor Elite Vrouwen. Marieke finishte op 4 min 25 van winnares Annemiek van Vleuten die solo aan de finish kwam. Tweede werd de Italiaanse Marta Bastianelli, derde Floortje Mackaij en vierde Chantal van den Broek-Blaak. De dames hadden 42 seconden achterstand op Van Vleuten. Met de vorm van Chantal (oud-Zuidland) zit het wel goed. Laat de andere wedstrijden maar snel komen!

 

Zondag 1 maart 2020, stonden de Zuidlanders Daan van Sintmaartensdijk en Mario Poldervaart aan de start van de UCI U23 wedstrijd Brussel-Opwijk. Dit is een wedstrijdenreeks voor Beloftenrenners onder de 23 jaar. De reeks bestaat uit totaal tien koersen, waarvan 5 in België en 5 in Nederland. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Lars Loohuis. Hij kwam solo over de finish vóór de Belgen Sébastian Grignard (19 sec) en Wesley Vercamst (27 sec). Daan van Sintmaartensdijk kwam op 1 min 17 als 21e over de streep. Mario Poldervaart moest onderweg opgeven.  

 

Marieke van Witzenburg stond in Tielt aan de start van de Spar Omloop van het Hageland (Elite Vrouwen). De Nederlandse Lorena Wiebes won de wedstrijd. Ze versloeg in de sprint van de eerste groep Marta Bastianelli (Ita/zaterdag ook al 2e) en Emma Norsgaard (N). Marieke van Witzenburg bereikte als 41e de finish, op 1 min 13 van Lorena.