· 

SBU en TCVP openen wegseizoen voor toer wielrenners.

Zaterdag 7 maart 2020 de SBU Toertocht Renesse over 130 km. Vertrek: 08:30 uur vanaf J. Witteveenlaan 1, 3201 LX Spijkenisse sporthal Den Oert. Snelheid zal tussen de 28 en de 30 gemiddeld uitkomen. bij goed weer en sterke rijders kan het gemiddelde hoger uitkomen.


Samen uit samen thuis is SBU’s motto. Gaat het te hard? Laat het dan de voorrijders weten; dan gaan we wat zachter. Bij tochten als deze is enige conditie wel vereist. We bouwen de afstand op door het seizoen dus al sluit je iedere tocht aan dan kan je zeker meekomen!
Door leden van onze fietsvereniging wordt tijd en moeite gedaan voor het uitzetten/voorrijden van deze tochten. Daarom rekenen wij €2 voor niet leden, iedereen is welkom. Neem altijd wat geld mee voor de koffie en/of lunch, pontje.


Zondag 8 maart organiseert Toerclub Voorne Putten (TCVP) de Openingstochten van de club. Zoals gebruikelijk starten we in de eerste helft van maart ons officiële zomerseizoen. Op zondag 8 maart kan men kiezen uit een korte pelotonstocht van 50 km of een langere van 100 km. Beide ritten, die achter voorrijders worden gereden, vertrekken vanaf het clubgebouw.

 

Openingstocht ca. 50 km

De groep start zoals gebruikelijk bij de club aan het Wielrenpad in Spijkenisse en fietst dan langs het kanaal richting Geervliet. Na het sluisje bij Heenvliet gepasseerd te hebben, rijden de toerfietsers verder richting het "Beren café", alwaar het fietspad naar het kanaal door Voorne genomen wordt. Nadat er is overgestoken vervolgen we de route door de polder richting Vierpolders en kruisen we de Rijksstraatweg om daarna langs het fort in de richting van Tinte te rijden. Uiteindelijk komen ze aan in Oostvoorne en wordt bij "Paviljoen Stormvogel" aan het Oostvoornse Meer koffie gedronken.

Na de koffie koersen de renners richting het Kruiningergors om langs de overzijde van het Brielse meer en via de Brielse brug richting Zwartewaal te rijden. Vanaf hier gaat het via Heenvliet en Geervliet langs het Hartelkanaal weer terug naar het beginpunt. Al met al een mooi rondje van zo'n 53/54 km.

 

Openingstocht 100 km
De openingstocht is een pelotonstocht achter voorrijders en voert traditiegetrouw over het eiland Voorne-Putten. Na vertrek vanaf het clubgebouw gaan de toerfietsers onder de Spijkenisserbrug door en rijden via het fietspad langs de Oude Maas richting het Waterbedrijf Evides. Van daaruit volgt men het fietspad naar Hellevoetsluis. Om aan de gewenste kilometers te komen, maken ze tussendoor een uitstapje langs de Bernisse.

 

Na Hellevoetsluis rijden de renners via Rockanje naar de pauzeplaats: eveneens "Paviljoen Stormvogel" aan het Oostvoornse Meer. Er zitten dan zo'n 54 km er op. Na de koffie pakt de groep een gedeelte van de Maasvlakte mee, om vervolgens weer aan de noordkant van het Oostvoorns Meer uit te komen. Via de noordzijde van het Brielse Meer, Zwartewaal, Heenvliet en Geervliet bereiken ze weer het clublokaal.