· 

VSS en Van Amen maken er een mooie streekderby van.

 

Met de opstelling was het nog even puzzelen voor Van Amen volleybal. Op woensdagavond traden ze aan voor de streekderby tegen VSS uit Spijkenisse. Een sterke ploeg, die wel eens het vuur aan de schenen kon gaan leggen voor de kampioenskandidaat. 

 

Met een geblesseerde Robert en alleskunner Floris die door de griep geveld was kon het VAT team met moeite 6 personen op de been brengen. Maar men wilde vastbesloten de strijd om het kampioenschap aan gaan. In ieder geval de strijd om de titel vol houden. Met deze positieve gedachte begon men aan de wedstrijd tegen VSS.

 

 

 

Deze degelijke en sterke ploeg nam een voorsprong van 3 a 4 punten die tot de 11 standhield. Maar een sterke servicebeurt van Gert-Jan zorgde ervoor dat de uitploeg niet echt tot aanvallen kwam en dat gaf Ben en Jarno de gelegenheid hun stempel op het aanvallende spel van VAT te drukken. Toen ook Stan, vanaf de drie meter lijn, ging scoren, was het pleit beslecht en ging set 1 met 25 15 naar de geel/zwarte brigade.

 

 

 

Complimenten zijn er voor VSS. Een taaie ploeg die een goede verdediging en aanval koppelen aan een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Dus set 2 werd een waar volleybal gevecht

 

Toch kon ook deze set, relatief eenvoudig, gewonnen worden door VAT. Het werd 25 - 18.

 

 

 

Een gelijkspel was sowieso weer binnen. De afgelopen maanden bewezen, dat VAT bij een 2-0 voorsprong regelmatig 'sloppy' werd. Spelverdeelster Sylvia stak hier hoogstpersoonlijk een stokje voor. Zij wilde meer en bleef goed spelen. Zelfs Dirk scoorde hier en daar een enkel punt en good old Gert-Jan droeg zijn steentje meer dan bij. Ben was passend super en vanaf het eerste punt nam VAT het heft in handen. Gevolg een duidelijke 25 - 17. (3-0) 

 

 

 

Set 4 daarentegen begin rommelig. Een goede fase van VSS en VAT keek snel tegen een 11 - 6 achterstand aan. Zou VSS dan toch een set binnen kunnen slepen? Als eerder vertoond, veranderde VAT de tactiek naar de Punt voor Punt methode en zo ging men de strijd aan tegen de achterstand en startte men de inhaalrace. 

 

 

Makkelijk was het zeker niet maar bij het 17e punt werd de tegenstander achterhaald. De tegenstander bleef goed druk houden maar ook deze set werd een prooi voor de thuisploeg. Al met al een mooie 4 0 zege op een sterke tegenstander. Een mooie wedstrijd. Maar lang kunnen ze niet nagenieten. A.s. donderdag wacht Libanon ons op in Rotterdam en die wedstrijd moeten de zonder super Sylvia gaan afwerken.

 

 

 

Vrijdagavond volgt er ook een wedstrijd met mix 1. Een drukke week voor meerdere spelers van de Van Amen volleybalteams.