· 

Voetbaloverzicht van vandaag: 7 maart 2020.

Voetbal - Heren

Zaterdag 7 maart er staan diverse wedstrijden op het programma. Maar of deze allemaal doorgaan is nog niet bekend. Houd de verenigingswebsites en/of sociale media van de clubs daarvoor in de gaten.

Voor Spijkenisse is het in de hoofdklasse de 21e speelronde; de andere clubs spelen de 17e speelronde.

 

In de hoofdklasse A speelt de nummer 7 met 30 punten (ARC) tegen de nummer 12 met 25 punten (Spijkenisse). Voor de groen-witten zou het extra mooi zijn om te winnen vandaag. Want het gat met de gevreesde streep is nog klein. Profiteren van de andere wedstrijden zou een dubbele winst zijn. DUNO D gaat bij SC Feyenoord op bezoek, 's-Gravenzande treft Rijsoord en DHSC krijgt Zwaluwen op de koffie (een team dat samen met Capelle 1 punt boven Spijkenisse). Capelle gaat op bezoek bij de nummer 4: AZSV. Spijkenisse heeft nog wat recht te zetten. Thuis werd het 0-3 voor de gastheren uit Alphen aan den Rijn. Kan Spijkenisse vandaag de 3 punten meenemen of staan de mannen na afloop met lege handen?

 

In de 1e klasse B speelt de nummer 4 met 25 punten (vv Brielle) tegen de nummer laatst met 12 punten (VELO). Vv Brielle ontpopt zich als kampioen gelijke spelen (4 keer 1-1 en 1 keer 0-0). De laatste competitiewedstrijd die Brielle wist te winnen gaat terug naar 7 december toen het met 2-1 won van Honselersdijk. Vorige week speelde de Brielse mannen voor de Palace Casino Cup tegen VFC en dat leverde een 4-1 overwinning op. Vandaag tegen VELO moet er ook in de competitie weer eens gewonnen worden, al is het maar zoals in de eerste ontmoeting toen het in Wateringen 1-0 voor Brielle werd. Kunnen de mannen vandaag eindelijk de 3 punten thuis houden? Of gaat het 6e gelijkspel vandaag een feit zijn?

 

 


In de 2e klasse D speelt de nummer laatst met 4 punten (Deltasport) tegen de nummer 10 met 20 punten (Rozenburg). De competitie begon zo goed voor de Rozenburgse mannen, maar nu moeten ze oppassen en punten pakken om de nacompetitie te ontlopen. Drie ploegen staan 3 punten achter Rozenburg en willen graag hun plekje overdragen aan vv Rozenburg. Tegen Deltasport moet er wel gewonnen kunnen worden. Thuis werd het 4-1. Dat moet toch een zelfvertrouwen geven voor de wedstrijd van vandaag.

 

In de 2e klasse E staat o.a. SSV'65-Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis-Serooskerke op het programma.

SVV’65, de nummer 8 met 20 punten uit Goes, tegen Nieuwenhoorn, de nummer 1 met 40 punten. Vv Nieuwenhoorn boekte vorige week een mooie overwinning op Oostkapelle/Domburg. Vandaag de start van de laatste periode. Nieuwenhoorn begint deze punten met 9 punten voorsprong op Serooskerke en 10 op Yerseke. Thuis werd er met 4-1 van SSV '65 gewonnen.

 

Hellevoetsluis (nummer 9 met 17 punten) speelt thuis tegen Serooskerke (nummer 2 met 31 punten). Vorige week werd het 6-1 in de inhaalwedstrijd tegen Walcheren. Vandaag zal het tegen Serooskerke toch anders gaan. In Serooskerke wonnen de Hellevoeters met 1-0 dus wellicht kan Hellevoetsluis dat kunstje herhalen. Elk punt is meegenomen. Volgende week komt Oostkapelle/Domburg naar Hellevoetsluis. De week daarna volgt de belangrijke wedstrijd in Oude Tonge tegen DBGC. De maand maart eindigt tegen De Meeuwen (opnieuw thuis). Op naar betere weersomstandigheden en mooie resultaten.


De 3e klasse D biedt vanmiddag Zuidland tegen Rijnmond HS, VDL tegen OVV, GHVV '13 tegen CION, HBSS tegen Botlek, Kethel Spaland tegen Vierpolders en VFC tegen Vlotbrug.

 

Zuidland staat 6e met 22 punten en ontmoet Rijnmond HS dat 7e staat met 21 punten. Als Zuidland nog wat wil bereiken dit seizoen, dan moet het nu alles op alles zetten en proberen de 3e periodetitel binnen te slepen om zodoende via de nacompetitie misschien weer in de 2e klasse terug te komen. In Hoogvliet werd er met 2-4 gewonnen. Wie weet wat Slands mannen er uit halen tegen een ploeg die buitenshuis vaak minder speelt.

 

OVV (nummer 9 met 19 punten) tegen VDL (nummer 4 met 25 punten). OVV staat momenteel 4 punten achter op de nummers 2 en 3. De achterstand op Zuidland (nummer 6) bedraagt 3 punten. CION lijkt in deze klasse onbereikbaar dus ook voor OVV wordt de 3e periode belangrijk. Vandaag de eerste stap maar zetten tegen VDL waar thuis met 3-0 van werd gewonnen.

 

GHVV '13 (nummer 10 met 14 punten) tegen CION (nummer 1 met 41 punten). GHVV '13 weet dat het alleen HBSS is gelukt om de 3 punten te pakken tegen CION. Maar goed als 2e club de 3 punten thuis houden is toch een missie voor vandaag. Kan GHVV '13 vandaag iedereen verrassen?

 

Botlek, de nummer 13 met 8 punten tegen de nummer 14 met 7 punten: HBSS. Het zou een gelijkwaardige wedstrijd kunnen zijn in de strijd om degradatie. Alleen is het in dit geval zo dat HBSS door de door de KNVB opgelegde straf nog veel wedstrijden opnieuw moet spelen en dus inhalen. Wellicht komt HBSS dan weer terug in de kop van de ranglijst. Botlek verloor aantal weken geleden thuis met 1-4 van HBSS en wil vandaag in Schiedam HBSS toch tik op hun neus geven en de punten mee naar Spijkenisse nemen.

 

Vierpolders, de nummer 2 met 29 punten tegen Kethel Spaland, de nummer 12 met 10 punten. Vierpolders weet dat het vandaag zwaar wordt. Vierpolders heeft het moeilijk dit seizoen, maar misschien kunnen de mannen vandaag in Schiedam stunten. Thuis werd met 1-4 verloren.

 

 

Vlotbrug (nummer 5 met 25 punten) tegen VFC (nummer 11 met 13 punten). Vandaag reizen de mannen bijna dezelfde route als Botlek. Botlek speelt aan de ene kant en Vierpolders aan de ander kant van de grens in Vlaardingen. Om 17:00 uur staat de wedstrijd op het programma. In Hellevoetsluis werd het 3-3. Dus Vlotbrug moet blaken van het zelfvertrouwen. 


De 4e klasse H biedt vandaag Hekelingen tegen WCR, SCO '63 tegen Piershil, NBSVV tegen Simonshaven en Goudwaardse Boys tegen Abbenbroek.

 

Hekelingen (nummer 2 met 31 punten) loopt maar 7 punten achter op GOZ en staat 1 punt achter GOZ in de 2e periode. Dus vandaag winnen tegen WCR is zeker gewenst om zo zelf de 2e periode titel binnen te slepen. In Rhoon werd het 0-4 dus vandaag zal WCR zeker revanche willen nemen in Hekelingen.

 

SCO '63 staat momenteel 7e met 25 punten en speelt tegen Piershil (13e met 0 punten). Vandaag is het een veredeld oefenwedstrijdje tegen Piershil en kan de ploeg stijgen op de ranglijst en de kop van de lijst naderen.

 

Simonshaven staat 11e met 13 punten en ontmoet NBSVV dat 12e staat met 12 punten. Simonshaven heeft dit seizoen al 4 keer gewonnen en ze willen vandaag de 5e overwinning boeken op NBSVV. Je kan zeggen van februari wat je wilt, maar met 2 gewonnen wedstrijden en 1 maal nipt verlies kan maart alleen maar beter worden. Zeker omdat de hele top van de ranglijst op het programma staat voor de maand maart.

 

Abbenbroek (nummer 8) tegen de nummer 10: Goudwaardse Boys. Beide ploegen hebben 16 punten. Beiden kunnen alleen nog maar hopen dat ze wat kunnen stijgen en eventueel hier en daar punten pakken tegen de top. Abbenbroek wil vandaag tegen Goudwaardse Boys ook nog wat rechtzetten. Thuis werd er met 0-2 verloren.

 

De 4e klasse I biedt vandaag OHVV tegen Flakkee, FIOS tegen Rockanje en Zwartewaal tegen SNS.

 

Koploper OHVV (36 punten) ontvangt de nummer 6 (Flakkee) met 21 punten. OHVV is samen met Rockanje en DVV'09 in strijd voor de titel van de 4e klasse I. OHVV won met 2-3 bij Flakkee en wil vandaag weer winnen om de voorsprong op Rockanje te behouden. Volgende week staat bezoek aan Dirksland op de planning, dus de punten moeten vandaag in eigen huis blijven. DVV'09 pakte als enige ploeg tot nu toe 3 punten af van OHVV.

 

Rockanje (2e met 34 punten) speelt tegen FIOS (nummer 9 met 18 punten). Rockanje hoopt dat OHVV nog wat punten laat liggen. Wellicht vandaag al. Rockanje weet ook dat het volgende week kan profiteren van de wedstrijd tussen de concurrenten DVV'09 en OHVV.

 

 

Zwartewaal, de nummer 13 met 1 punt, tegen SNS, de nummer 10 met 17 punten. Zwartewaal wacht nog altijd op die eerste overwinning van dit seizoen. Misschien dat het vandaag lukt, maar alle wedstrijden, op die tegen OFB na, gingen verloren.


Voetbal - Dames

De dames spelen vandaag de volgende wedstrijden:

 

In de 2e klasse B spelen om 14:30 uur de nummer 3 met 27 punten en de nummer 10 met 14 punten, Jodan Boys en Zuidland, tegen elkaar. Zuidland moet nu gaan oppassen dat ze niet in de gevarenzone belandt. Tegen Jodan Boys zal dat lastig gaan worden, want thuis werd er met 1-4 verloren. Vandaag de 3 punten pakken is de hoop. Het programma voor maart is belangrijk. Volgende week komt het nog ongeslagen UVS op bezoek, de week daarna is de wedstrijd tegen LYRA (1 punt minder dan de Slandse dames) en 28 maart staat de ontmoeting tegen de huidige nummer 4 gepland: RKAVV.

 

In de 4e klasse 1 spelen om 11:00 uur Hekelingen en Poortugaal en om 12:00 uur Rockanje en Zuidland VR3. GHVV '13 en Rozenburg spelen dit weekend niet.

Hekelingen (nummer 1 met 37 punten) tegen Poortugaal (nummer 3 met 22 punten). Hekelingen is nog altijd ongeslagen al kwam het tegen Zuidland Vr3 niet verder dan een 0-0 gelijk spel. Vandaag zal het team tegen Poortugaal weer willen winnen zoals 2 maanden geleden in Poortugaal. Toen werd het maar liefst 3-7 voor de Hekelingse dames.

 

Rockanje (nummer 6 met 16 punten) tegen Zuidland VR3 (nummer 4 met 21 punten). Rockanje klimt langzaam op de ranglijst en doet mee in de subtop. Vandaag winnen van 1 van die suptoppers zou dus mooi mee genomen zijn. Gaat dit de dames lukken? 

 

 

In de 5e klasse 3 speelt de nummer 10 met 12 punten tegen de nummer 8 met 16 punten. Botlek tegen Binnenmaas. De laatste Botlekoverwinning is al weer een tijd geleden: 30 november 2-1 tegen DVV 09 VR2. Dus de dames zullen vandaag extra gemotiveerd zijn om de punten te bemachtigen.