· 

Donna Jansen op Ranglijsttoernooi in Meppel

Door het Coronavirus zijn de internationale rolstoeltennistoernooien geannuleerd. Daarom speelde Donna Jansen dit weekend in Meppel een Nederlandse Ranglijsttoernooi.

Donna nam zowel in het enkelspel, dubbelspel als mixed dubbelspel aan het toernooi deel. Een overvol programma om wedstrijdritme op te doen. 

 

Vrijdag 6 maart begon het toernooi voor Donna met haar Mixed Dubbel partner Ivan Kindt (Bel) tegen Rutger Bakker en Linda Tops. Het werd 6-4, 6-1.

 

Zaterdagochtend begon de dag om 09:00 uur met een Mixed Dubbel tegen Ilse van Eerbeek en Marco Eggink. Het werd weer een mooie, ruime zege: 6-1, 6-1.

Door deze zege werden Donna en Ivan winnaar van het Mixed Dubbeltoernooi. 

In de 1e ronde van het enkelspel speelde Donna om 13:30 uur tegen Ilse van Eerbeek. De derde zege in rij voor Donna. Ilse werd met 6-1, 6-1 kansloos achter gelaten. Om 16:30 uur volgde de tweede ronde in het enkelspel tegen de Nederlandse Wereldkampioene bij de jeugd, Lizzy de Greef. Het werd een lange, enerverende wedstrijd. Donna won de eerste set: 6-4, De tweede set ging met 5-7 verloren. In de beslissende derde set vloeiden de krachten uit Donna's lichaam en kon ze onvoldoende tegenstand bieden. Met een 1-6 nederlaag tot gevolg. 

Door alle inspanningen van deze zaterdag heeft Donna helaas moeten besluiten het dubbelspel met Ilse van de Burgwal tegen Maaike Derks-Snelleberg en Linda Tops op te geven. Vervelend voor alle betrokkenen.