· 

Goede wedstrijdweekend Daan van Sintmaartensdijk.

De Ronde van Groningen is gewonnen door Tijmen Eising. De renner van VolkerWessels-Merckx won de sprint van een kopgroep van zeven. Luuc Bugter kwam als tweede over de meet, Stijn Daemen derde. Zuidlander Daan van Sintmaartensdijk als 8e.

 

Een groep van achttien wielrenners kleurde de finale. Daaronder ook Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels-Merckx). Vanuit die groep reden Eising, De Vries, Scholten, Bugter, Bogerd en Daemen vervolgens weg. Seye stak over en reed in de finale nog even vooruit met Eising. Uiteindelijk liepen de zeven weer samen en won Eising de sprint met overmacht. Luuc Bugter (BEAT) werd 2e, Stijn Daemen (A Bloc) derde. 

 

Daags daarna stond Daan op zondag ook aan de start van de Dorpenomloop Rucphen. Met de ambitie om te winnen. Het lukte niet. Daan kwam niet goed uit in de lastige slotkilometers. David Dekker (SEG Racing Academy) won. Dekker won vorige week ook al De Ster van zwolle en eindigde dinsdag als 3e in Le Samyn. Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels-Merckx) werd in dezelfde tijd van de winnaar 14e.

 

Daan Hoole reed ook mee en deed goed werk voor zijn kopman om uiteindelijk als 53e over de finish te komen. Eerstejaars Belofte Roel van Sintmaartensdijk klasseerde zich op 10 seconden van Dekker keurig als 78e.

 

Een kopgroep met Steven Lampier (Ribble), Wim Wittenberg (De Jonge Renner), Luuc Bugter, Yves Coolen (BEAT), Jordi Meeus (SEG), Mario Spengler (Lotto-Kern Haus), Jens Reynders (Hagens Berman Axeon) en Julien van den Brande (Tarteletto-Isorex) kleurde het laatste koersuur. Uiteindelijk kwam alles weer nagenoeg bij elkaar voor een peletonsprint. Dekker won de sprint in Rucphen voor Brenton Jones en Matthew Bostock van Canyon.